U bent hier:

Nakaya Vulpennen Event: een wereld van Urushi en Maki-e

Tentoonstelling Decoratieve kunst

Nakaya, één van de meest gerenommeerde Japanse pennenmakers ter wereld komt naar België!
Ze brengen een uniek bezoek aan Sakura Fountain Pen Gallery in Diest. Een driedaags feest met véél handgemaakte vulpennen in Urushi en Maki-e.
WAT MAG JE VERWACHTEN

1. Een zee van prachtige handgemaakte pennen.
... die je dadelijk kan aankopen zonder een wachttijd van 4 tot 12 maanden of méér. Nakaya vulpennen worden allen handgemaakt. Het lichaam van elke pen is vervaardigd uit eboniet en gedraaid op een aangepaste draaibank. Met uiterst vakmanschap, toewijding en geduld worden de pennen met urushi gelakt, uitgehard, geschuurd, … en uiteindelijk vakkunding (lees lang) gepolijst tot een unieke en perfecte pen. Het volledige proces kan makkelijk 3, 4 tot 12 maanden in beslag nemen alnaargelang de gekozen afwerking.

2. Ontmoeting met pennenontwerper en nibmeister Shinichi Yoshida.

Shinichi Yoshida-san werd geboren in 1964 te Hiroshima en werkte voor de Platinum Co van 1991 tot 1998. Op vraag van Mr Nakata, vervoegde hij in 2003 de Nakaya company en is één van de belangrijkste personen bij Nakaya. Hij ontwerpt pennen en past elke punt aan. Voor dit event heeft hij een kleine werktafel gevraagd. Benieuwd wat hij ons zal tonen ...

3. Ontmoeting met Mrs Yoshiko Kato.

Mevr. Yoshiko is export relatie en steun en toeverlaat van elk buitenlands verkooppunt. Mevrouw Kato zorgt voor een perfecte opvolging van elke bestelling of speciaal request. Zij zal dit event begeleiden en uw vragen met plezier beantwoorden.

4. Win een prachtige pennendoos!

Onder de aanwezigen verloten we een prachtige Ladon pennendoos voor 11 pennen!


5. Maar geen feest zonder hapje of drankje.

Schrijf je in via INSCHRIJVINGEN via de website: "Nakaya Event" of stuur ons een e-mail, sms, whatsapp, ... en laat ons weten hoeveel personen je meebrengt.

Kom een kijkje nemen, van ideeën wisselen, nieuwe mensen of oude bekenden ontmoeten. Wij zorgen voor een fijne omkadering en bijzondere sfeer. Van harte welkom!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sakura Fountain Pen Gallery
Koning Albertstraat 72B
3290 Diest

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 17 oktober 2019 tot 19 oktober 2019
Leeftijd 16+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Sakura Fountain Pen Gallery