U bent hier:

Nacht van het Kempens Erfgoed in Putte

Opendeurdag Erfgoed

Ter gelegenheid van Nacht van het Kempens Erfgoed organiseert heemkring Het Molenijzer op zaterdag 24 oktober van 19u tot 23u een tentoonstelling over het bloeiende nachtelijke uitgaansleven in onze gemeente meer dan een halve eeuw geleden. Putte was vroeger de uitgaansbuurt bij uitstek! Woon jij al lang in Putte en ben je nog naar bals en feesten geweest in de reeds lang vervlogen discotheken? Dan is deze tentoonstelling de moeite waard om te bezoeken!
Het Deposeum voor Lingerie en Ondergoed zet feestelijke bovenkleding van vroeger in de spotlights! Ontdek in welke zondagse kledij mensen vroeger naar de cinema, het theater, de kermis... gingen.
Daarnaast heeft de dienst cultuur en toerisme op diezelfde avond een zaklampenwandeling uitgewerkt met vertrek en aankomst aan de heemkring. Op die manier kan je beide activiteiten combineren. De avondwandeling loopt langs enkele mooie plekjes in onze gemeente. Breng je zaklamp en fluohesje mee, want de paden zijn niet altijd volledig verlicht! Er wordt een gezinswandeling voorzien van ongeveer 5 km die je ook met kinderen kan doen, en een wandeling van ongeveer 11 km. Plannetjes met de routes zijn ter plekke verkrijgbaar. Je kan vertrekken tussen 18u30 en 21u30.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Heemmuseum Het Molenijzer
Heuvel 41b
2580 Putte

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 24 oktober 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Gemeente Putte
Contact cultuurdienst@putte.be