U bent hier:

Nacht van het Kempens Erfgoed: Bezoek de tentoonstelling ‘De Nacht’

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

Erfgoed Noorderkempen en Erfgoedcel Kempens Karakter organiseren op vrijdag 23 en zaterdag 24 okober 2020 de Nacht van het Kempens Erfgoed.
Dat weekend is onze expo 'De Nacht' uitzonderlijk open op vrijdag- en zaterdagavond van 19 tot 23 uur. Onze gidsen staan gratis voor je klaar in de zalen om een woordje uitleg te geven bij de kunstwerken in de tentoonstelling ‘De Nacht’.
Let op: er zijn slechts 20 bezoekers per uur toegelaten. Reserveren is gratis en doe je via deze link: https://www.eventbrite.be/e/118170207271/
Zondag 25 oktober zijn er rondleidingen voor individuele bezoekers om 11 uur en om 14 uur. Er is telkens plaats voor 10 personen. Deelname kost €5/ gratis voor -26 jaar. Tickets via https://www.warande.be/pQgQkCm/expo

DE NACHT
Voor er kunstlicht bestond, was de nacht vol van duisternis. Dag en nacht waren twee verschillende werelden. De nacht had een eigen cultuur, met eigen rituelen, geuren, geluiden en regels. De nacht zat vol reële en imaginaire gevaren. De nacht bood de mens de gelegenheid om te ontsnappen aan de alledaagse werkelijkheid, aan de sociale conventies en hiërarchieën.
Ook vandaag nog ervaren wij de nacht als een bijzonder moment. De nacht transformeert ons. Het kan een moment zijn om tot ons zelf te komen. Het kan ook een moment zijn om onszelf in te verliezen. Ook als we slapen gebeurt dit. Dromen en nachtmerries zorgen voor de verwerking van emoties.
Veel kunstenaars laten zich dan ook inspireren door deze wereld die tegelijk zo bekend en zo onbekend is. Die rust brengt en opwinding.

Deelnemende kunstenaars
Nel Aerts, Fred Bervoets, John Bijnens, David Claerbout, Felix De Clercq, Bieke Depoorter en Mattias De Craene, Danny Devos, Brecht Evens, Francisco Goya, Joris Ghekiere, Harry Gruyaert, Soham Gupta, Dr. Hugo Heyrman, Wouter Huis, Pieter Jennes, Natasja Kensmil, Frans Masereel, Laetitia Molenaar, Andreas Mühe, Hans Op de Beeck, Thomas Ruff, Stefan Serneels, George Shiras, Ben Sledsens, Helmut Smits, Léon Spilliaert, Dennis Tyfus, Nele Van Canneyt, Fik van Gestel, Jan Van Imschoot, Johannes Vogl, Peter H. Waterschoot, Kohei Yoshiyuki

Deze tentoonstelling is een coproductie van de Warande en STORMOPKOMST.
curatoren: Annelies Nagels en Glenn Geerinck

m.m.v. Vormingplus Kempen vzw

Om je veiligheid te garanderen hanteren wij strikt de veiligheidsmaatregelen die de overheid oplegt in het kader van de coronacrisis.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Cultuurhuis de Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 23 oktober 2020 tot 24 oktober 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Reservaties
Organisatie Cultuurhuis De Warande
Trefwoorden jongerentip, Bevestigd2020, Erfgoednacht Turnhout 2020, NVKETurnhout, dsk20

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!