U bent hier:

Nacht van de geschiedenis : Vlaamse meesters, causerie door Frederik Cnockaert.

Vlaanderen is de bakermat van heel wat Europese kunst en cultuur. Daar mogen we best fier op zijn! Al sinds de Middeleeuwen dwingen de Vlaamse Meesters internationaal bewondering af met hun vakmanschap, creativiteit en technische innovaties. Zij trokken de wijde wereld in als de beste ambassadeurs van onze Vlaamse cultuur en zijn dat vandaag nog steeds.
De spreker is restaurateur van beroep en heeft al veel van deze Vlaamse meesters onder handen gehad, o.a. in het Groeningemuseum te Brugge, Van Eyck en de Vlaamse Primitieven in Brugge, Rubens en de barok in Antwerpen, Breugel in Brussel, Het Lam Gods in Gent, Adriaan Brouwer in Oudenaarde of Bourgondisch Mechelen.


Tijdens de lezing laat Frederik Cnockaert ons op een ludieke manier in de voetsporen treden van de Vlaamse Meesters en hun schilderijen en geeft enkele handige tips om o.a. echte meesters van valse te onderscheiden !

Na de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen en om zelf meegebrachte kunstwerken te laten beoordelen en de waarde ervan te laten schatten !

Graag verwelkomen we jullie op deze zeer interessante activiteit !

Het Davidsfondsbestuur

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De Kring
Kerkstraat 56
9060 Zelzate

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 19 maart 2019
Prijs
Basistarief: 7,00 €; niet leden: 10,00 €
€ 7,0
Links