U bent hier:

Naar een Parallel Universum Gent

Beurs Wetenschap

Naar een Parallel Universum Gent: De Teletijdsmachine en “the scale of the universe Ghent”.

De realisatie van een 4D-maquette van Stad Gent (tijd-ruimte-model) laat het spelen met tijd en schaal in een virtuele copy van de Stad Gent makkelijk toe. Reliëf, gebouwen, groen, infrastructuur, stadsmeubilair, … horen er allemaal bij.
De basis is een digitaal 3D-model van de Stad Gent, opgemaakt op basis van 3D-scans. Als je dit model uitbreid met de toestand zoals het vroeger was (historische reconstructies), maar ook de nieuwe plannen inpast die nog moeten worden gerealiseerd, ontstaat een Teletijdsmachine. In- en uit-zoomen laat toe om ook objecten op micro- en macroschaal te integreren (van bacterie tot dinosaurus want ook dat zijn of waren inwoners van Gent). Het wordt pas leuk als je resultaten ook in 3D print.
Als je ook nog objecten laat bewegen in het 4D-model bekom je een dynamische beleving van objecten (mensen, dieren, voertuigen, water, ...)


Maak kennis met dit "Parallel Universum Gent", een digitale multi-D copy van de Stad Gent met 1001 toepassingsmogelijkheden, waarvan eentje “3D-Citygame-Ghent”, van, voor en door bewoners gemaakt bij middel van 3D-game engines.

Deze activiteit maakt deel uit van het Wooow wetenschapsfestival in Gent. Het volledig programma vind je op www.wooowfestival.be

 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar HET UFO
Sint-Pietersnieuwstraat 33
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 24 november 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Links
Trefwoorden gent