U bent hier:

MuziekBoutique met Christina Vanderhaeghe - Lezing & muziek - Bob Dylan - Blijvende passie

+1 punt

Het beeld van Dylan als folkmuzikant en protestzanger heeft maar kort stand gehouden. Dylan verlegt grenzen, inhoudelijk én muzikaal doorheen zo’n 60 jaar toeren. Méér dan 3000 concerten sinds ‘The Never Ending Tour’ in 1988 begon.
De boeken, films, symposia, fanclubs, radioprogramma’s over en rond Bob Dylan zijn niet bij te houden. Sinds hij de Nobelprijs voor Literatuur won in 2016 is de aandacht allen maar gegroeid. In juni verscheen nog Dylan’s ‘Rolling Thunder Revue’, z’n bekende tournee 1975-’76, in een film van Martin Scorsese.
Harde tijden voor Dylan als het niet lukt in de Liefde. Dat horen we onder meer in ‘Blood on the Tracks’ en in de pas uitgebrachte Bootleg Series Vol.14 ‘More Blood, More Tracks’.
Dylan en de Liefde, daar gaan we in de bib naar luisteren, muziekfragmenten ter illustratie. En de passie nooit ver weg.
Christina Vanderhaeghe is licentiaat Morele Begeleiding en docent Creatief Schrijven. Taal als vervoermiddel. Literatuur, poëzie, muziek en Bob Dylan: het kan verkeren.

donderdag 17 oktober 2019 // 19u30 // centrale bibliotheek, Leiestraat 30, 8500 Kortrijk // €5 //vooraf inschrijven via UiT in Kortrijk, ter plaatse in de Uitwinkel of telefonisch op 056 239855
i.s.m. vzw Mozaïek

Deze lezing is het startschot van een heus Bob Dylan-weekend, georganiseerd door vzw Mozaïek. Wie de lezing in de bib bijwoont, kan voor het aperitiefconcert ‘Heartattack & Vine’ binnen aan ledentarief (€5 ipv €8). Zondag 20 oktober om 11.00 u in Mozaïek, Overleiestraat 15a, Kortrijk.

MuziekBoutique is een programma rond, over en mét muziek, waar kenners en liefhebbers luisteren naar en praten over één bepaald genre, artiest, groep, componist. Voor al wie houdt van muziek en interesse heeft in anekdotes of gewoon van een rustige muzikale avond in gelijkgestemd gezelschap wil genieten. Wie daarna meer wil kan terugvallen op de rijke muziekcollectie van de bibliotheek.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Centrale Bibliotheek Kortrijk
Leiestraat 30
8500 Kortrijk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 17 oktober 2019
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 5,00 €

€ 5,0

Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: € 1,0

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Centrale Bibliotheek Kortrijk
Contact www.kortrijk.be/bibliotheek/muziekboutique
Trefwoorden MuziekBoutique, bibkortrijk, bob dylan

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS