U bent hier:

Must - Museum voor textiel

Begeleide uitstap of rondleiding Geschiedenis

Bezoek de oude textielfabriek "Cambier-Robette" in de Hoge Mote. Hier zie je het productieproces van grondstof tot afgewerkt product. Onder begeleiding van de stadsgids kan je de afdelingen grondstoffen, voorbereiding en weverij bezichtigen, evenals het labo, het atelier van de meestergast en de stoommachine. Een van de paradepaardjes van het Must is ongetwijfeld de weverij.
Elk bezoek aan het Must - museum voor textiel start aan de dienst Toerisme,
Hoge Mote, De Biesestraat 2, 9600 Ronse.
Je kan dit museum als individuele bezoeker enkel bezoeken via vaste rondleidingen (zie openingsuren) of reserveer een gids.


Bezoek de oude textielfabriek "Cambier-Robette" in de Hoge Mote. Hier zie je het productieproces van grondstof tot afgewerkt product.

Onder begeleiding van de stadsgids kan je de afdelingen grondstoffen, voorbereiding en weverij bezichtigen, evenals het labo, het atelier van de meestergast en de stoommachine.
Een van de paradepaardjes van het Must is ongetwijfeld de weverij, waar de bezoeker een overzicht krijgt van de technische evolutie in deze sector tussen 1900 en 2000, en wel aan de hand van een 40-tal werkende getouwen. Van een uniek en levend museum gesproken.
Wil je het Must bezoeken in schoolverband, vraag dan naar de educatieve projecten van de dienst Toerisme.

Info

Links
Waar Stedelijk Textielmuseum MUST
De Biesestraat 2
9600 Ronse

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 1 maart 2016 tot 30 september 2016
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Tickets individuvolwassenen: € 5,00 kinderen tot 12 j.: gratis ticket Must + Crypte: € 8,00inwoners Ronse: gratis Tarief bezoek met gids2,50 euro + gids € 30 / uur
€ 5,0
Reservaties
  • Bel naar 055/23.28.16
Organisatie Dienst Toerisme Ronse
Trefwoorden Museum Ronse, Musea Ronse, Textielmuseum, test