U bent hier:

Museumnacht in het MIAT

Op donderdag 7 december gaat de jaarlijkse Museumnacht door. De 9 Gentse musea stellen hun deuren die avond gratis open.
Ga het MIAT binnen als bezoeker en kom buiten als maker. Deze nacht krijg je een unieke kans om zelf je handen uit de mouwen te steken. Ga creatief aan de slag in één van de vele inloopworkshops. Vilten, borduren, zeefdrukken … Dit zijn er maar enkele. Onze ervaren drukkers en textielexperten staan je bij, samen met de creatievelingen van NEST.

Eindig je bezoek op de bovenste verdieping van het museum. Sfeervol ingericht met een exclusieve pop-up bar van Bar Mitte. Pete Howl zorgt voor de beats. Hij liet zich inspireren op de geluiden van de oude weefgetouwen en drukpersen. De prachtige skyline van Gent zorgt samen met aangepaste visuals voor een adembenemend zicht en creëert een unieke sfeer.

Kom zeker eens langs tussen 18 uur en 1 uur en ontdek wat het MIAT allemaal te bieden heeft.

Route
Het MIAT ligt aan het Baudelopark (Google Maps). Het is de ideale stop voor de afterparty want de Charlatan ligt vlakbij! In de buurt liggen ook het Huis van Alijn en iets verder het Design Museum. In het Design Museum kan je naar de expo 'Hello, Robot' gaan. Cosplayers zorgen voor de randanimatie. Het Huis van Alijn is gesloten voor vernieuwing. Alles speelt zich op Museumnacht af in de meest gezellige binnentuin van Gent, met dansvloer en feesttoppers van de jaren 70, 80, 90 tot nu. En wie al een glimps wil opvangen van het nieuwe Huis van Alijn, die kan eens piepen door de gaatjes!

Wanneer
donderdag 7.12 van 18 tot 1 uur

Meer Museumnacht
Het volledige programma van alle musea kan je vinden op www.degentsemusea.be/nl/museumnacht

Info

Waar MIAT - Museum over Industrie, Arbeid en Textiel
Minnemeers 10
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 7 december 2017
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Contact info@miatgent.be
+32 9 2694200
Links
Trefwoorden museumnacht