U bent hier:

Museumnacht in de Sint-Pietersabdij

Opendeurdag Erfgoed

Op museumnacht confronteren we je met een simpele vraag. Eentje waar wetenschappers, instrumentenbouwers, avonturiers en ingenieurs al eeuwenlang op kauwen: hoe laat is het? De audiogids met 'Jongens en Wetenschap- man' Sven Speybrouck en filosoof-historicus Maarten Van Dyck neemt je mee door de expo. De heren duikelen samen de petites histoires achter dit hersenbrekende onderwerp op. Met een flinke dosis jongensachtige nieuwsgierigheid en een portie humor slagen ze erin om de bijwijlen ingewikkelde kennis voor iedereen bevattelijk en interessant te maken.
Praktisch:
9 Gentse musea gooien hun deuren open voor het grote publiek. Beleef een sfeervolle nacht tussen de beste collecties, expo’s en bijzondere activiteiten die de Gentse musea te bieden hebben. Afsluiten doe je op de afterparty in Charlatan. Hou zeker de facebookpagina van Museumnacht in de gaten voor meer info!

Waar? Design museum Gent, De Wereld van Kina, S.M.A.K., Museum Dr. Guislain, Het Huis van Alijn, MIAT, MSK, STAM, De Sint-Pietersabdij. Afterparty in Charlatan.

Wanneer? Donderdag 7 december van 18u tot 01u.

Hoeveel? De 9 musea zijn helemaal gratis, de afterparty kost 5 euro in voorverkoop, 6 euro aan de deur.

Info

Waar Sint-Pietersabdij
Sint-Pietersplein 9
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 7 december 2017
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Links
Trefwoorden museumnacht