U bent hier:

Museum van OCMW Brussel

Tentoonstelling Politiek en maatschappij

In het gebouw waar de administratie is gevestigd, zijn enkele zalen toegankelijk voor het publiek. De opmerkelijkste kunstwerken uit de verzamelingen van het OCMW staan er tentoongesteld. Brabantse beeldhouwwerken, Brusselse wandtapijten en schilderijen van Brusselse meesters. Je ziet hier ook ook medisch materiaal en getuigenissen over het leven in ziekenhuizen en de hulp aan de behoeftigen.
Het merendeel van deze kunstwerken werd destijds aan Brusselse liefdadigheidsinstellingen geschonken of door hen aangekocht, meestal ter versiering van hun kapel. Aan het einde van de 18de eeuw werden deze instellingen gegroepeerd in een publieke administratie en hun bezittingen samengevoegd. Inmiddels is het artistiek erfgoed dat door het Franse regime werd bijeengebracht, uitgebreid met diverse schenkingen en legaten. De archieven, die op een gelijkaardige manier ontstaan zijn, kan je ook raadplegen.

Bezoeken buiten de openingsuren kan op afspraak.
De geleide bezoeken gebeuren uitsluitend na reservering en voor groepen die de 20 personen niet overschrijden (50 € per groep). Voor grotere groepen stelt het museum presentaties voor buiten het museum.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Museum van OCMW Brussel
Hoogstraat 298a
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Maandag - donderdag van14:00tot16:00
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs gratis
Reservaties
Trefwoorden Bevestigd2020
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.