U bent hier:

Moonrise Kingdom

Film Cinefiel

Unieke, kleurrijke Amerikaanse komedie - een echte 'Wes Anderson' - waarin een groep volwassenen van uiteenlopend pluimage op zoek gaat naar twee van huis weggelopen kinderen. Met o.a. Bill Murray, Tilda Swinton, Edward Norton, Frances MacDormand, Harvey Keitel...
Regie & scenario: Wes Anderson, USA 2012; 94 min.
Wes Anderson is echt een auteur met een eigen filmstijl en thematiek en zijn nieuwste, zevende film vormt daarop geen uitzondering; het is een echte Wes Anderson. Toch is dit nog een stap vooruit, juist doordat hij een stapje terug doet. Door zich vooral te focussen op één kalverliefde in plaats van op gehele families die zijn films tot nu bewoonden (o.a. The Royal Tenenbaums), is Moonrise Kingdom intenser en zijn visuele stijl is ook verfijnder geworden. Het resultaat is zijn mooiste film in tijden en niet voor niets ook de openingsfilm in Cannes. En wat een cast! Edward Norton, Tilda Swinton, Frances MacDormand, Harvey Keitel, Bill Murray, Bruce Willis en twee sterke 12-jarigen in de hoofdrollen! Volgens Ed Norton “heeft Wes Anderson van al die acteurs een ware bende acteurs gemaakt die met elkaar samen kunnen werken binnen een eerder romantische context. Het is precies wat je zou willen doen als je nog jong bent en een film wil maken in je eigen tuin.” En daarbovenop: schitterende muziek van filmcomponist Alexandre Desplat. (imdb 8,2)
Het verhaal: twee tieners lopen weg van een eiland. Het ooit zo rustige eiland raakt in rep en roer en iedereen gaat naar hen op zoek: de scouts, een norse oom agent (Bruce Willis), Suzy's ouders en de stijve dame van de Jeugdzorg (Tilda Swinton).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Euroscoop Genk
Evence Coppéelaan 87
3600 Genk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 23 augustus 2012 tot 26 augustus 2012
Prijs
6,5 €
€ 7,0
Reservaties
Organisatie C-mine cultuurcentrum
Links
Trefwoorden Stedelijk Aanbod Genk Invoerders