U bent hier:

Monsanto, een fotografisch onderzoek

Tentoonstelling Fotografie

Van donderdag 7 maart tot zaterdag 27 april presenteert Géopolis de tentoonstelling “Monsanto, een fotografisch onderzoek” van Mathieu Asselin. Dit onderzoek toont een genuanceerd en helder overzicht van de geschiedenis van het bedrijf, met een link naar de nabije toekomst.
Van donderdag 7 maart tot zaterdag 27 april presenteert Géopolis de tentoonstelling “Monsanto, een fotografisch onderzoek” van Mathieu Asselin. Gedurende vijf jaar deed Asselin onderzoek naar de effecten van de producten van één van de grootste producenten van zaden voor de landbouw, voedingsmiddelen, en chemische bestrijdingsmiddelen. Asselin combineerde fotografie met archiefmateriaal, tekst en video. Hij fotografeerden dumpsites van chemische middelen in de Verenigde Staten en slachtoffers van het ontbladeringsmiddel Agent Orange in de VS en Vietnam.

Het resultaat is een genuanceerd en helder overzicht van de geschiedenis van het bedrijf, met een link naar de nabije toekomst.

Info

Waar Géopolis
Huidevettersstraat 58-60
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Open op:

  • Dinsdag - vrijdag van 12:00 tot 18:00
  • Zaterdag - zondag van 12:00 tot 16:00
Prijs gratis
Organisatie Géopolis
Contact contact@geopolis.brussels
0485 32 85 90
Links
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.