U bent hier:

Moker / Metal & creation - Atelierbezoek #4

Begeleide uitstap of rondleiding Meerdere kunstvormen

De realisatie van een kunstwerk is in de eerste plaats de verdienste van de kunstenaar. Maar een kunstwerk is ook vaak een object. Om het te maken werken kunstenaars soms nauw samen met bedrijven of ateliers. Dit najaar neemt Kunstwerkt een kijkje achter de schermen bij Claessens Canvas, Atelier Derycke, Kunstgieterij Van Geert, Moker/Metal & Creation.
Moker is een metaalatelier gespecialiseerd in kunst, architectuur en design. Het bedrijf werkt nauw samen met individuele kunstenaars en realiseert voor hen beelden en vormen in metaal. Een kunstenaar beschikt immers niet altijd de over de middelen of materialen om die ook zelf uit te voeren: vaak komt er heel wat specifieke technische kennis bij kijken.
Al meer 15 jaar gaat Moker tot het uiterste om nieuwe toepassingen te bedenken en de grenzen van materialen af te tasten.
Steeds meer kunstenaars met internationale faam weten immers de weg naar Moker te vinden. De constructies die hier gemaakt worden staan in de hele wereld.

Kunstenaars die geregeld beroep doen op Moker, zijn o.a. Koen Vanmechelen (‘Infinitiy’), Luk Van Soom, Marie-Jo Lafontaine, Dan Graham,.. Tijdens ons bezoek werken zij aan een beeld van Guillaume Bijl.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Moker
Industrieweg 11
2850 Boom

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 5 december 2019
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 8,00 €
€ 8,0
Reservaties
Organisatie KUNSTWERKT vzw
Contact +32 09 235 22 70