U bent hier:

Mohamed Toukabri - The Upside Down Man

Met zijn eerste solo 'The Upside Down Man' voegt Mohamed Toukabri een nieuwe stem toe aan de discussies over migratie.
Van headspinner in de Tunesische straten over dansschool P.A.R.T.S. in Brussel tot internationale podia met Rosas (Anne Teresa De Keersmaeker), Eastman (Sidi Larbi Cherkaoui) en Needcompany (Grace Ellen Barkey en Jan Lauwers): Mohamed verkent de tussenzones tussen oosterse en westerse cultuur, breakdance en ballet.

Toukabri vertelt en danst zijn levensverhaal in een intieme en ontwapenende solo.

In The Upside Down Man (The son of the road) beweegt Toukabri heen en weer tussen verleden en heden, tussen twee landen, twee culturen en twee tradities, tussen kunstdisciplines en danstalen. Hij gebruikt zijn persoonlijk verhaal als een hulpmiddel om te spreken over identiteitsgevoel en perceptie in onze samenleving.

'In The Upside Down Man heb ik gekozen voor het autobiografische omdat ik geïnteresseerd ben in wat uniek en persoonlijk is, in het feit dat niemand anders mijn verhaal kan vertellen, omdat niemand anders de wereld door mijn ogen ziet. Net omwille van die uniciteit heeft elke mens zijn plek in de wereld.'

Mohamed Toukabri onderzoekt het concept van 'tussenruimte' en confronteert het publiek met deze mysterieuze en filosofische zone, ergens tussen een verwesterde moslimachtergrond in Tunis en het wereldburgerschap dat Europese hedendaagse dans hem biedt. Via een constant spel tussen dans, video, tekst (eenvoudig Engels) en geluid heeft hij het over thema’s als identiteit, shock, verandering en de eeuwige ontdekkingskracht.

In de pers
In een intieme solo traceert de jonge choreograaf Mohamed Toukabri zijn liefde voor dans doorheen zijn familiegeschiedenis. Zoals hij zijn er geen twee. Sierlijke balletlijnen vloeien over in acrobatisch vloerwerk. Spannend hoe hij breakdance de gewichtloosheid van ballet geeft. Een genereus debuut van iemand wiens verteldrang nog lang niet is gestild.
De Standaard

Credits
CONCEPT, PERFORMANCE, VIDEO EN PRODUCTIE: Mohamed Toukabri
TEKST: Mohamed Toukabri met dank aan Ines Ghannoudi, Amin Malouf
DRAMATURGIE: Diane Fourdrignier
COMPOSITIE: Kevin Strauvn

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Cultuurcentrum de Brouckere
Aartrijkestraat 6
8820 Torhout

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Leeftijd 18+
Organisatie Cultuurcentrum de Brouckere
Contact 050/ 22 11 50
Trefwoorden jongerentip

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!