U bent hier:

Modernistische ijzerwinkel Huib Hoste, Belgisch-Japans ontwerpatelier.

In deze inspirerende architectuur delen we de passie voor het creëren en maken we, op zijn 100ste verjaardag, een Belgisch -Japans ontwerp & ambachten atelier. De toekomstige herbestemming refereert naar de historiek van het gebouw: De smidse en de ijzerwinkel.
https://atelierke.be/
Hoewel er na WOI, in 1920, meestal traditioneel werd heropgebouwd kon Huib Hoste op deze plek één van de eerste modernistische gebouwen in België verwezenlijken.
Dankzij zijn sterke wil, zijn passie voor nieuwe materialen en bouwmethodes, voor open dynamische ruimtes, voor licht en kleur, maakte hij samen met de bouwheer, Maria Planque, een sterke ondernemende vrouw (in 1920 weliswaar!) die een nieuw soort architectuur toeliet, deze prachtige ruimte.
Zijn terugkeer uit Nederland bracht de geest van ‘DE STIJL’ mee naar België en een abstracte compositie van gekleurd glas siert in de voormalige ijzerwinkel het bovenlicht*.

Bezoek kan:
- ofwel rechtstreeks met inschrijving: https://openmonumenten.eventsite.be/page/46
- ofwel kan u aansluiten bij de begeleide wandeling van toerisme Wervik ‘Wederopbouw in Wervik’ om 10 en 15 uur:
https://www.openmonumentendag.be/evenementen/begeleide-wandeling-wederopbouw-wervik

- Beperkt aantal deelnemers
- Gelieve een mondmasker mee te brengen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Modernistische ijzerwinkel Huib Hoste
Nieuwstraat 39
8940 Wervik

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 13 september 2020 tot 14 november 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Reservaties
Trefwoorden Herbestemming en restauratie, beschermd monument, voor families, Uitzonderlijk open, Industrieel erfgoed, Reservatie verplicht, WHomd2020, Europees thema, uitinmijnregio, Feniks 2020, wederopbouw