U bent hier:

Mini-expo "75 jaar zangeres Marva uit De Haan (Vlissegem)"

Vanaf dinsdag 3 april tot eind augustus 2018 loopt er in Bibliotheek Canticleer De Haan een mini-expo : “75 jaar zangeres Marva uit De Haan (Vlissegem) in 75 markante foto's, affiches en voorwerpen”.
Gratis toegang tijdens de openingsuren van de bib.

De biografie "Marva. Onvergetelijk!" van bibliothecaris Ronny Vandaele wordt te koop aangeboden aan 7,50 euro ten voordele van Nesteling vzw.

De gloriejaren van Marva. De eerste stapjes buiten het Brugse Madrigalenkoor, de ontdekking door Beneluxtheaterdirecteur Bylois, anderhalf jaar ontgroening in het buitenland in het gezelschap van beroepsorkesten. De eerste hit in ’63 : “Geef mij nog een kans”; Marva kreeg ze, greep ze. En dan: Canzonissima 66-67. Wijlen Louis Neefs kon met “Zorgen” naar Wenen. Marva bleef achter. Geflopt. En toch: met “Eiland in groen en blauw” leert Vlaanderen Marva kennen. De telefoon rinkelde zonder ophouden voor een balletje in Schuiferskapelle, een feestavondje in Genoelselderen, een showtje in Zeveneken. Waar je ging langs Vlaamse wegen kwam je altijd wel een bordje tegen met Marva-op-gelige-achtergrond, geprikt in het bermgrasgazon. Het was de tijd van de orkesten en de bals. Met haar mooie stem, veel charme en een spontane aanpak, veroverde Marva op korte tijd talrijke harten. Twintig jaar was Marva samen met Will Tura de absolute top in de Vlaamse showbizz. Parels in de Vlaamse hitlijsten waren "Geef mij nog één kans", "Een eiland in groen en blauw", "Als je eenzaam bent", "Nieuwe liefde, nieuwe dromen", "Rode rozen in de sneeuw" en "Herinneringen", haar allerlaatste hit waarmee de hoogste verkoopcijfers werden geboekt. Marva stopte met optreden in 1980 toen zij nog steeds succesvol was. Marva heeft een langzame maar zekere opgang gekend: ze was geen vluchtige meteoor maar een vaste waarde in de showbusiness.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Canticleer
Grotestraat 10
8420 De Haan

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 5 april 2018 tot 31 augustus 2018
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Bibliotheek De Haan
Contact bibliotheek@dehaan.be
059 34 10 80
Links