U bent hier:

Minecraft Ecologies - LODEWIJK HEYLEN

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

De tijd dat gaming een marginaal fenomeen was, is voorbij. E-sports evenementen trekken meer bezoekers dan de doorsnee voetbalwedstrijd, waarbij de fysiek aanwezigen worden vergezeld door een veelvoud aan virtuele spectators. Een gigantische gemeenschap van onbekenden kennen elkaars avatar beter dan hun eigen familie. Platforms zoals Steam, Twitch of Discord worden bevolkt door een parallelle samenleving, met eigen regels, taal, humor en tradities. Alternatieve werelden bieden niet enkel de buitenbeentjes een vluchtroute uit de realiteit, maar spreken tegenwoordig ook de mainstream aan.
Gedurende 14 weken voert Lodewijk Heylen het experiment ‘Minecraft Ecologies’ bij CIAP uit. Tijdens de openingsuren van de tentoonstelling worden verschillende computers ter beschikking gesteld om het populaire spel Minecraft te spelen. Op een gezamenlijke server kan iedereen bijdragen aan deze alternatieve wereld. Elke speler wordt gevraagd te communiceren met de andere spelers via een chatroom. Deze gesprekken worden vervolgens automatisch omgezet naar tekst en in real-time in de tentoonstelling uitgezonden. Alle gesprekken worden tenslotte gebundeld in een logboek.
‘Minecraft Ecologies’ is een poging om de limieten en mogelijkheden van een zelforganiserend systeem bloot te leggen. De verzamelde data zal aanleiding geven voor een allesomvattend experiment, waarbij technologie en menselijke interactie centraal staan.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar CIAP
Lombaardstraat 23
3500 Hasselt

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 18 november 2018 tot 17 februari 2019
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie CIAP
Contact info@ciap.be
011 22 53 21
Trefwoorden expovoorvisithasselt, CIAP, HedendaagseKunst, LodewijkHeylen, minecraft