U bent hier:

Mindfulness training te Brugge

Cursus of workshop Gezondheid en zorg

Het is Jon Kabat-Zinn die de mindfulness training heeft ontwikkeld zoals deze nu de dag van vandaag wordt doorgegeven. Hij ontwikkelde zijn oorspronkelijk 8-weken programma 'Mindfulness Based Stress Reduction' aan het University of Massachusetts Medical Center. Zich afvragend hoe hij als dokter voor zijn patiënten, die met pijnlijke en soms ongeneselijke ziekten en klachten te kampen hadden, een manier kon vinden om het lijden van deze mensen te verminderen. Hij put daarbij uit een rijke Oosterse traditie, het Boeddhisme, en combineert dit met wijsheden uit de wetenschappelijke wereld. Mindfulness is dus een combinatie van Oost en West.
In een mindfulness training leer je hoe je steeds weer de rust en helderheid kunt komen. In momenten van stress en drukte, emotionele pijn en fysieke klachten, leer je zo goed mogelijk om te gaan met wat er op dit moment aanwezig is. Exploreren van je gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties en jou communicatie is daarbij een belangrijke uitgangspunt.

Er worden eenvoudige oefeningen gegeven om tot stilstand komen, om te observeren wat er is en om eventueel anders om te gaan met wat zich aandient.

De training bestaat uit acht wekelijkse sessies van telkens 3 u.
Bij deze mindfulness training hoort een kaft en cd’s met begeleide oefeningen die je zullen helpen dagelijks het geoefende in de praktijk om te zetten.

Voor wie is een mindfulness training bedoeld?
Voor hen die actief willen bijdragen aan hun eigen welzijn.
De training vraagt een grote eigen inzet. Het echte leren gebeurt tijdens het dagelijkse oefenen thuis. Wie deelneemt verbindt zich om gedurende deze acht weken minstens drie kwartier per dag voor zichzelf te reserveren en thuis te oefenen.

Mindfulness kan een ondersteuning zijn voor jouw aandoeningen die ingrijpende behandelingen of een lange fase van herstel vergen, en bij emotionele, psychische en stressgebonden klachten zoals burn-out.

Er wordt ook in Brugge een training gegeven. Inschrijven kan je doen via de website van Levensstroom: https://heartfulness.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kristel Geers
Oostendsesteenweg 7
8000 Brugge

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 24 april 2019 tot 12 juni 2019
Prijs
270 € voor de reeks van acht lessen (22 uur), inclusief map en 4 Cd's indien je 3 weken of vroeger voor de start van de training inschrijft én betaalt. Wie later dan 21 dagen voor startdatum inschrijft en betaalt, betaalt 300 €. De datum dat geldt, is de dag waarop het bedrag op rekening staat van Levensstroom.
€ 270,0
Reservaties
Organisatie Levensstroom
Contact vragenstaatvrij@heartfulness.be
056323969
Links