U bent hier:

Milo Rau / NTGent & IIPM

+1 punt

Dansvoorstelling Tekst en muziektheater

Een allegorisch misdaadspel  

Op een nacht in april 2012 ontmoet Ihsane Jarfi vier jonge mannen op de hoek van een straat voor een homoclub in Luik. Twee weken later wordt hij dood aangetroffen aan de rand van een bos. Hij werd urenlang gemarteld en met geweld vermoord. De misdaad schudt de hele stad door elkaar. Nu wordt de moord voor het eerst op de scène gereconstrueerd.

 

In het eerste deel van de reeks Histoire(s) du théâtre benadert auteur en regisseur Milo Rau deze tragedie als een allegorisch misdaadspel. Wat is er aan het begin van een misdrijf? Opzet of toeval? Welke rol speelt het publiek? Wat is de schuld van het collectief? Kan een misdaad überhaupt gereconstrueerd worden?

 

Volgens Rau heeft theater al sinds het begin één functie: het bezweren van de doden en ritualiseren van de zonden en collectieve trauma's. Hij volgt daarom het spoor van deze vreselijke misdaad. Hij gaat op zoek naar de fatale gebeurtenissen en de emoties van de tragische ervaring zoals verlies, verdriet, leugen, waarheid, ramp, angst, wreedheid en terreur.

 

Samen met vier acteurs Sara De Bosschere, Sébastien Foucault, Johan Leysen en Tom Adjibi, magazijnier Fabian Leenders en hondensitter Suzy Cocco duikt hij in de kern van dit trauma. Professionele en niet-professionele acteurs overdenken zowel de hoogte- als dieptepunten van het leven. Hoe representeer je geweld en traumatische gebeurtenissen op het podium? Het is tegelijk een zoektocht naar de kern van de fundamenteel tragische 'condition humaine', en een viering van de kracht van het theater. Zo ontstaat een manifest voor een democratisch ‘theater van de reële’.

Info

Waar NTGent
Sint-Baafsplein 17
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 5 september 2019
Prijs
Basistarief: 28,00 €

€ 28,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 5,6

Reservaties Bestel tickets
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Kunstencentrum Vooruit
Contact info@vooruit.be
Trefwoorden jongerentip

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS