U bent hier:

Militaire parade

Op 16 mei 2019 vindt om 11u een militaire plechtigheid plaats op de Grote Markt van Mechelen. Aanleiding hiervoor is de aanstelling van een nieuwe Commandant van het Competentiecentrum van de Landcomponent (CC Land), wat naar militaire traditie gepaard gaat met een parade.
Het CC Land werd begin 2007 opgericht en is een tweetalige eenheid, verantwoordelijk voor de basis– en voortgezette vorming van officieren en onderofficieren van de Landcomponent. In Leopoldsburg vinden we de Staf, het Centrum voor simulatie en het Detachement Tactiek Interwapen terug. Het CC Land heeft tevens twee Departementen (scholen) onder haar bevel:
1. Het Departement Manoeuvre dat zich in Stockem (Aarlen) bevindt en dat werd opgericht in 2012 naar aanleiding van de fusie van de Departementen Infanterie en Cavalerie.
2. Het Departement Genie in Amay, opgericht in 2007 en voortgesproten uit de vroegere Genieschool.

Waarom Mechelen?
Op 15 december 1961 ging de stad Mechelen een peterschapsband aan met het toenmalige 5de Regiment Lansiers. Bij de verhuis van het CC Land naar Leopoldsburg werden de tradities van deze cavalerie – eenheid geërfd en bijgevolg is Mechelen nu de peterstad van onze eenheid.

Info

Waar Mechelen
Grote Markt
2800 Mechelen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 16 mei 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Stad Mechelen
Trefwoorden wijk__centrum