U bent hier:

Mika Rottenberg - Cheese, Squeeze and Tropical Breeze. Videowerk 2003 - 2010.

Tentoonstelling Audiovisuele kunst

Dit najaar beleven de films van de in New York woonachtige Rottenberg (Buenos Aires, 1976) hun Belgische première in Leuven. In aaneenschakelingen van vaak bizarre taferelen toont Rottenberg enigmatische arbeidsprocessen waarin lichamelijke ‘afvalstoffen’ als zweet, bloed, haar, nagels of tranen – soms vermengd met sla of make-up – nieuwe producten voortbrengen.
Mika Rottenberg
Dough, Cheese, Squeeze en Tropical Breeze. Videowerk 2003-2010
02.11.11 >< 04.03.11

Uitzonderlijke vrouwen, zoals de potige bodybuildster Heather Foster, de omvangrijke Queen Raqui en het boomlange model Bunny Glamazone, verworden in de kleurrijke films van de kunstenaar Mika Rottenberg tot absurdistische personages die hun lichaam als productiemachine gebruiken.

Dit najaar beleven de films van de in New York woonachtige Rottenberg (Buenos Aires, 1976) hun Belgische première in Leuven. In aaneenschakelingen van vaak bizarre taferelen toont Rottenberg enigmatische arbeidsprocessen waarin lichamelijke afvalstoffen als zweet, bloed, haar, nagels of tranen soms vermengd met sla of make-up nieuwe producten voortbrengen.

Van Rottenberg wordt gezegd dat zij seriously political art that is preposterously funny maakt. Met haar bijna surrealistische films levert Rottenberg immers commentaar op bestaande ideeën over vrouwelijke zelfbeschikking, de idealisering van het stereotype lichaam en de positie van arbeiders in een geglobaliseerde kapitalistische economie.

M toont een zevental videoinstallaties van Rottenberg. Deze tentoonstelling is een samenwerking met De Appel in Amsterdam en maakt deel uit van Playground, een samenwerking tussen M en Kunstencentrum STUK Leuven.


Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar M van Museum
Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 4 november 2011 tot 26 februari 2012
Reservaties
Organisatie M - Museum Leuven
Links
Trefwoorden VisualArts