U bent hier:

Middelheimmuseum

Tentoonstelling Beeldhouwkunst

Beelden en monumentale kunst in een park aan de Antwerpse stadsrand.
Het Middelheimmuseum geeft een selectief overzicht van de moderne en eigentijdse beeldhouwkunst, van Rodin tot heden.

Dit gebeurt aan de hand van de vaste collectie en tentoonstellingen. Het museum combineert een recreatieve parkfunctie en een waardevol landschap met een museale werking om zo een breed, ook niet-traditioneel museumpubliek aan te spreken en bij te dragen tot een kwaliteitsvol leven.

Behalve een plek waar kunstwerken, hoofdzakelijk in openlucht, in contact komen met het publiek, is het museum ook een instelling die kunstenaars de kans geeft om monumentaal werk te creëren. Als stedelijke instelling draagt het museum ook buiten de eigen muren bij aan het beeldende kunstenbeleid van stad Antwerpen en aan bewustwording inzake kunst in de publieke ruimte.

GIDSEN

Niets zo inspirerend als de verhalen van een kunstenaar! Het Middelheimmuseum heeft gidsen die vol vuur over de beelden kunnen vertellen. Leer bij over het leven van hun maker, hun totstandkoming, de situering in de tijd waarin ze zijn ontstaan of de onverwachte details De gidsen begeleiden u niet alleen tijdens wandelingen en rondleidingen maar ook in de ateliers en workshops.

U kan een bezoek met gids reserveren bij de dienst Publiekswerking van het Middelheimmuseum.

PARKPLATTEGROND

Het Middelheimmuseum bestaat uit twee delen: Middelheim-Hoog (aan de kant van het kasteel en het documentatiecentrum) en Middelheim-Laag. Aan de ingang van Middelheim-Hoog staat een plattegrond waarop de belangrijkste kunstwerken staan aangeduid. Het park is wel 25 hectare groot, dus een blik op dit bord is een goede start voor een juiste oriëntatie!

In de verkoopstand in het kasteel op Middelheim-Hoog, vindt u parkplattegronden om mee te nemen. U ziet hierop precies welke beelden waar te vinden zijn. Zo kan u gemakkelijk een eigen route wandelen langs uw favorieten of u kan zich houden aan het parcours dat er op is uitgestippeld.

AUDIOGUIDES

Een audioguide is een gebruikersvriendelijk audio-apparaatje waarmee u naar wens kunst zappen, met of zonder koptelefoon, tussen Auguste Rodin, Juan Muñoz, Carl Andre en Rik Wouters. Maar u kunt ook systematischer te werk gaan en min of meer het parcours volgen dat is uitgestippeld op de parkplattegrond. Zo krijgt u op twee uur tijd een goed beeld van de collectie moderne en hedendaagse beeldhouwkunst.

Audioguides kan u ontlenen in het kasteel op Middelheim-Hoog. Het gebruik van één van onze audioguides kost 3,00. Uw identiteitsbewijs dient als garantiebewijs.

Info

Waar Middelheimmuseum
Middelheimlaan 61
2020 Antwerpen 2

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Dinsdag - zondag
Prijs gratis
Contact middelheimmuseum@stad.antwerpen.be
+32 3 288 33 60
Links
Trefwoorden A-kaart, UitKalender_activiteiten_incl_permanenteactiviteiten, ook voor kinderen, museumpassmusees
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Middelheimmuseum op UiTmetVlieg.be