U bent hier:

Middelheimmuseum pakt uit: slow art rondleiding bij 'Résidence Terrestre' van Michel François in het nieuwe collectiepaviljoen

Begeleide uitstap of rondleiding Kunst en kunsteducatie

Vanaf 12 oktober 2019 opent het Middelheimmuseum een nieuw collectiepaviljoen. Het is ingericht als een open depot met een functionele, veranderlijke opstelling waar u kan kennismaken met onbekende of minder bekende kunstwerken uit de collectie van het museum.
Achteraan in het collectiepaviljoen staat steeds één werk in focus. Hier is het de bedoeling om samen met het publiek te ontdekken hoe kunstwerken steeds meer en andere betekenissen verzamelen en soms ook fysiek evolueren. Het werk dat de spits afbijt, is Résidence Terrestre (1995) van Michel François.

Résidence Terrestre wordt voor het eerst in 22 jaar weer aan het Middelheimpubliek getoond: na een korte presentatie in het Braempaviljoen bij de aankoop in 1997 verdween het in het depot.

Het presenteren van Résidence Terrestre gaat veel verder dan het uitpakken. Het is her-installeren, conserveren én actualiseren, waarbij zowel museummedewerkers, restauratoren, de kunstenaar als bezoekers een rol spelen. Je kan de kunstenaar zelf aan het werk zien en aan het woord horen in een speciaal voor deze presentatie gedraaide film in de kleine projectieruimte.

Met slow art rondleidingen willen we het plezier van het kijken naar kunst verhogen. Midden in onze drukke samenleving zijn musea plaatsen waar je kan ‘vertragen’, ontspannen en een nieuwe adem kan vinden. De ideale plek dus om zonder haast en met volle aandacht naar een kunstwerk te kijken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Middelheimmuseum
Middelheimlaan 61
2020 Antwerpen 2

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 13 oktober 2019 tot 8 december 2019
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Middelheimmuseum
Links
Trefwoorden gratis, gratis rondleiding, hedendaagse kunst in antwerpen, Middelheimmuseum, michel françois, Slow Art, jongerentip
Verschenen artikels Wat is er deze week gratis te doen? (BILL)

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!