U bent hier:

Mia Steel en Wim Poppe: schilderijen, grafisch werk en ruimtelijk werk

Wim POPPE en Mia STEEL stellen schilderijen, grafisch en ruimtelijk werk tentoon.
Mia STEEL
Aan het einde van de jaren zestig zette Mia Steel onder leiding van de vermaarde graficus Raf Coorevits de eerste stappen op het artistieke pad.
Meer dan vier decennia (tot juni 2015) begeleidde ze in de jeugdateliers Nieuwkerken Sander Wijnants van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten (SASK) van Sint-Niklaas talrijke kinderen tussen zes en twaalf op hun ontdekkingsreis door de wereld van de plastische kunst.
Op haar eigen parcours kwam ze na tekenen en beeldhouwen bij schilderen terecht. Tussen 1994 en vandaag heeft ze haar aquarellen en olieverfschilderijen - vooral landschappen - getoond in meerdere individuele en groepstentoonstellingen.
Wars van alle 'ismen' weerspiegelen Mia's werken een diepe liefde voor de natuur; ook zijn ze vaak het resultaat van intens reizen en nieuwsgierig museumbezoek. Ze probeert zich constant te vernieuwen en blijft geduldig slijpen aan haar expressievormen. In de jongste jaren ontdekte ze ook welke rijke mogelijkheden het werken met textiel kan bieden.
Zie ook: https://miasteelschildert.jimdo.com
Wim POPPE
Wim maakt werk waar steeds een dromerig en poëtisch kantje in te bespeuren valt. Is het nu een stilleven of een portret. Is het een schilderij , een tekening of een ruimtelijk werk.
In kleur of zwart-wit. Zijn werk is steeds een ontmoeting met een imaginaire doch herkenbare wereld. Zijn inspiratie haalt hij uit foto’s en zijn eigen fantasie. Steeds zoekt hij naar een beeld dat je prikkelt en je uitnodigt om er je eigen verhaal bij te verzinnen.
https://www.instagram.com/poppewim

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar nonnemanshoeve
doornstraat 73
9170 Sint-Gillis-Waas

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Organisatie Cultuurschuur - Nonnemanshoeve
Contact nonnemanshoeve@gmail.com
Trefwoorden Grafish werk, olieverfschilderijen, ruimtelijk werk