U bent hier:

Mia kermis - Stefanie Claes

Vlakbij het huis van Stefanie Claes is een vondelingenschuif, een plek die haar mateloos fascineert. Het beeld van een pasgeboren kind zonder aantoonbare wortels is het begin van een voor Stefanie belangrijk verhaal. In oude stadsarchieven wordt een vondeling beschouwd als iemand zonder verleden. Maar iedereen komt toch ergens vandaan? Welke betekenis heeft een verleden voor je heden en je toekomst? De namen van de vondelingen werden geïnspireerd op de omstandigheden waarin de kinderen werden gevonden: van Marie Orgie en Engelbertus Dorstig tot Maria Ijsrol en Anne Theresia Kermis.
Mia Kermis is een ode aan alle vondelingen die ooit hebben geleefd en aan de verbeelding en de nieuwsgierigheid naar onze oorsprong. Stefanie Claes creëert in Mia Kermis een unieke beeldende taal zonder woorden waarmee ze het verhaal vertelt van een kind dat op zoek gaat naar haar eigen begin om zo te kunnen (op)groeien. Het resultaat is een intieme miniatuurvoorstelling voor volwassenen waarbij kinderen vanaf 10 jaar welkom zijn.

De voorstelling wordt voorafgegaan door een inleiding van Tom Haeck van de dienst Archief van de stad Gent. Via het vondelingenregister daterende uit de 19de eeuw en de historische opzoekingen, deed Tom Haeck heel wat kennis op over het thema.


Concept, ontwerp en spel: Stefanie Claes
Feedback en Dramaturgie: Simon Allemeersch, Barbara Claes, Sofie Van der Linden
Lichtadvies: Iwan Van Vlierberghe
Affichebeeld: Sarah Yu Zeebroek
Een productie van Lucinda Ra i.s.m. De Studio, met de steun van Vooruit & KAAP
Met dank aan: Het Bos, CC Het Gasthuis Aarschot, Het Oude Badhuis, WALPURGIS/deFENIKS
Spreiding: Vincent Company

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De CORRIDOR cultuurcentrum Olmenlaan1 Wetteren
Olmenlaan,1
9230 Wetteren

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 10,00 €; vvk: 8,00 €
€ 10,0
Reservaties
Organisatie De Corridor
Trefwoorden stefanie claes, iwan van vlierberghe, sarah yu zeebroek, lucinda ra, Het Bos, CC Het Gasthuis Aarschot, Het oude badhuis, vincent company, bevestigd2020