U bent hier:

# MeToo in de Fifties

Vrouwen in de rockbusiness, het is geen evident verhaal. Elk decennium heeft zijn door de industrie geprefabriceerde poppemiekes. Maar vrouwen met echte rock-uitstraling en credibility, die ook op termijn nog iets betekenen? Niet zo veel, zelfs vandaag niet.
Ook in die roemruchte seventies en eighties kon je ze op 1 hand tellen. En in de sixties kom je al niet veel verder dan alleen maar Janis Joplin.
Maar hoe zat het dan in de nog eerdere voorgeschiedenis van de rock – die zogenoemde rock’n’roll-revolutie van de fifties? En in de jaren die daaraan voorafgingen?


Ja, er valt wel één en ander te ontdekken. De grote bluesmadammen met zelfs toen al straffe standpunten over agressieve mannen, lesbische relaties, prostitutie, …

Sommige strijdbare countryzangeressen. En al de tegenkanting die ze kregen. Er was zelfs een vrouwelijke Elvis. Maar hoe komt het dat we daar vrijwel niets over horen?

Robert Van Yper (auteur van het standaardwerk Rock it) doet het allemaal uit de doeken in deze boeiende lezing met sociale duiding en veel muziek- en beeldfragmenten.

Met ondersteuning van Vormingplus Kempen vzw

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Koetshuis Stadspark
Nieuwstraat z/n
2200 Herentals

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Vrouwenraad Herentals
Trefwoorden vkempen, vkemp