U bent hier:

Memento Mori

+1 punt

Dansvoorstelling Moderne dans

Een drieluik waarin werk van de Israëlisch-Britse choreograaf en componist Hofesh Schechter, William Forsythe en Sidi Larbi Cherkaoui focust op ontmoetingen. Tussen mens en maatschappij, tussen individu en groep of zoals in Cherkaoui’s creatie Memonto Mori, waar het programma naar werd genoemd, op de ultieme ontmoeting: die met de dood. Drie choreografen, drie benaderingen, drie bewegingstalen.
In In your rooms schetst Hofesh Shechter een donker beeld van de maatschappij waarvan het individu steeds meer vervreemdt. De personages op scène onthullen hun veranderende drijfveren, hun gebrek aan controle en hun kwetsbaarheid door middel van complexe en ontroerende ontmoetingen. Shechter creëert steeds zijn eigen muzikale rauwe en atmosferische composities die perfect complementair zijn met zijn hoogst­persoonlijke animale maar ook puur menselijke bewegingstaal.

In William ForsythesWorkwithinwork wordt een man getoond wiens eenvoudige contrasterende bewegingen snel overgenomen worden door de dansers achter hem. Het hart van het werk wordt gevormd door een opeenvolging van duetten. Het zijn intense gesprekken tussen mensen. Met Workwithinwork brengt Ballet Vlaanderen opnieuw een meesterwerk van William Forsythe binnen het brede repertoire van het gezelschap.

Met Memento Mori maakt Sidi Larbi Cherkaoui het sluitstuk van een trilogie die hij voor Les Ballets de Monte­-Carlo creëerde. Met In Memoriam onderzocht hij de betekenis van voorouders, in Mea Culpa ontrafelde hij onze negatieve erfenissen. Met Memento Mori sluit hij deze gedachte af met de vraag naar wat je zelf achterlaat als erfenis.

Info

Waar Opera Gent
Schouwburgstraat 3
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 12 juni 2018 tot 4 juli 2018
Prijs
Basistarief: 14,00 €; cat. 5: 23,00 €; cat. 4: 30,00 €; cat. 3: 35,00 €; cat. 2: 45,00 €; cat. 1: 52,00 €

€ 14,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 2,8

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Opera Ballet Vlaanderen
Contact 070 22 02 02

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS