U bent hier:

Melody 50 – Serge Gainsbourg

Als er één plaat is die een monument binnen het popgenre kan worden genoemd, dan wel Histoire de Melody Nelson. Verschenen in 1971, geldt het meesterwerk van Serge Gainsbourg heden als het invloedrijkste Franse popalbum ooit.
Gainsbourg had zich tot dan toe vooral doen gelden als zanger van aanvankelijk vrij klassieke chansons en daarna als de vervaardiger van weliswaar geniale maar tegelijk uitgesproken ‘lichte’ muziek, met liedjes als Initials B.B. en het provocerende duet met muze Jane Birkin Je t’ aime… moi non plus. Het bracht hem roem, maar Gainsbourg wilde meer. Op Histoire de Melody Nelson hielp Birkin hem andermaal om zijn artistieke top te bereiken.
Maar wat is het nu toch dat deze plaat over een obsessie voor het minderjarige Engelse meisje uit de titel een halve eeuw na verschijning nog altijd zo tijdloos aantrekkelijk maakt? De voorstelling Melody 50 ontsluiert het raadsel!
Met Lies Steppe (zang, spoken word), Pieter-Jan De Smet (zang, gitaar), Bjorn Eriksson (gitaar), Tim Vandenbergh (contrabas), Karel De Backer (drums), Seraphine Stragier (cello), Yumika Lecluyze (viool), Jeroen Baert (viool), Karel Coninx (altviool)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren-Waas

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 18,00 €; +65: 17,00 €; -26: 10,00 €
€ 18,0
Organisatie Ter Vesten
Contact 03 750 10 00
Trefwoorden muziek