U bent hier:

Meisjes, moslims en motoren

- BOEKVOORSTELLING-
‘Met de motor naar Iran? Twee meisjes? Is dat niet gevaarlijk? Waarom nu juist daarnaartoe?’ Het korte antwoord: uit nieuwsgierigheid. Omdat Gaea Schoeters en Trui Hanoulle niet geloven dat moslimlanden gevaarlijker zijn dan andere. En omdat het een wilde meisjesdroom is: stoer, avontuurlijk en een tikje nostalgisch. Dus vertrekken ze, oostwaarts, op zoek naar een ongerepte wereld, waar de tijd trager verloopt. Onderweg volgen ze het spoor van twee Zwitserse schrijfsters, Annemarie Schwarzenbach en Ella Maillart, die in 1939 samen naar Afghanistan reden.

Meisjes, moslims & motoren is het verhaal van een lange en avontuurlijke reis naar het Oosten, van het slingerende pad naar het onbekende dat zich eindeloos voor de wielen uitstrekt. De auteurs doen ieder op hun eigen manier verslag van deze unieke reis: Hanoulle met foto’s, Schoeters met woorden. De een als ervaren motor- en wereldreiziger, de ander met het ongeremde enthousiasme van een first-timer.

ACV Oost-Vlaanderen en Madonna Gent nodigen je uit op de voorstelling van dit heerlijke boek. Start de avond met buitengewone tapas bij Madonna en neem een plaatsje op de eerste rij op dit gratis evenement.

In samenwerking met Jong ACV Oost-Vlaanderen en met steun van Het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Madonna
Poel 7
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 24 oktober 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie ACV Oost-Vlaanderen
Links
Trefwoorden boekvoorstelling