U bent hier:

Meevaren met de milieuboot op het Zeekanaal Brussel-Schelde, een unieke ervaring!

Op zoek naar een boeiende en leerrijke uitstap samen met je familie, vrienden of vereniging? Reserveer dan zeker een plaatsje aan boord van de milieuboot.
Op woensdagnamiddag 20 maart, zaterdagnamiddag 23 maart en zondagvoor- en namiddag 24 maart organiseert De Milieuboot een milieuboottocht op het Zeekanaal Brussel-Schelde met vertrek en aankomst in Vilvoorde, ter hoogte van de Steenkaai.

Tijdens de tocht met de milieuboot gebeurt er veel meer dan alleen maar varen. Je maakt kennis met alle aspecten van het kanaal, de omgeving, het leven op, om en in het water. Aan boord is een laboratorium waar je kan helpen bij het bepalen van de waterkwaliteit van het Zeekanaal. Je komt te weten waarom integraal waterbeheer, biodiversiteit en duurzame ontwikkeling zo belangrijk zijn.

Geïnteresseerd?
Reageer snel, het aantal plaatsen is beperkt! Jongeren tot 18 jaar betalen € 4, volwassenen € 8.
De tocht duurt 3 uur, van 14u tot 17u. De milieuboot vaart uit vanaf 25 deelnemers. Je moet wel op voorhand inschrijven via www.milieuboot.be of op het nummer 053 72 94 20.
Voor verenigingen en grote groepen zijn er nog andere data mogelijk.

In de week zijn er Educatieve Milieuboottochten voor scholen.
Het drukbevaren Zeekanaal Brussel-Schelde verbindt de haven van Brussel met de Zeeschelde en de Noordzee. Samen met het Kanaal naar Charleroi vormt het één lang kanaal in de Zennevallei dat het Scheldebekken en het Maasbekken verbindt. Bij hoge waterstanden staan dit Zennekanaal en de Zenne met elkaar in verbinding, zo kunnen ze samen overstromingen helpen voorkomen.


De Educatieve Milieuboottochten worden gesubsidieerd door
het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Steenkaai
1
1800 Vilvoorde

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
Prijs
Basistarief: 8,00 €; jongeren < 18j: 4,00 €
€ 8,0
Contact 053 72 94 20
Links