U bent hier:

Meet The Twins

Tentoonstelling Fotografie

Eigenzinnige fotoreportage van een eigenzinnige tweeling.
'Meet The Twins' is een onderdeel van de Expo 'Alive'
Kurt Heylen (B, 1973) werkt al bijna twintig jaar als fotograaf. Naast zijn commerciële werk stort hij zich af en toe op eigen projecten.
Voor zijn meest recente project volgt Kurt een unieke identieke tweeling. “Eind 2017 maakte ik foto’s voor iemand die zelfportretten wilde schilderen. Omdat ze zelf te weinig ruimte had in haar woning, stelde ze voor de foto’s te maken bij haar buren. Het werd mijn eerste ontmoeting met ‘de tweeling’.”
“Vanaf de eerste minuut was ik gefascineerd door deze bijzondere mensen. Toen ik de foto’s voor de buurvrouw maakte, vroeg ik ook de tweeling voor de lens. Totaal onvoorbereid waren ze verrassend enthousiast, wat ik niet had verwacht van mensen die zich liever afschermen van de buitenwereld. Tenslotte was ik een buitenstaander in hun opmerkelijke huis.”
“Al snel volgde een nieuwe afspraak. Intussen zijn we twee jaar verder en is er een boeiende reeks foto’s klaar. Dat de tweeling uniek is, blijkt na elke fotosessie. Ze zijn heel sterk gehecht aan het verleden en dat voel je in de foto’s. Hetzelfde geldt voor hun verbondenheid. Het is echt 1+1=1.”

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Galerij Artisjok
Berlarij 34
2500 Lier

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 2 november 2019 tot 24 november 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Links
Trefwoorden foto expositie, tweeling, tweelingen, Kurt Heylen, BREEDBEELD