U bent hier:

Meesterlijke Bruckner

+1 punt

Meesterlijke Bruckner
Wereldtop met Gentse roots: Philippe Herreweghe
Wanneer Philippe Herreweghe ergens zijn licht over laat schijnen, levert hij gegarandeerd iets opmerkelijks af. Na de barokmuziek nieuw leven in te blazen, focust Herreweghe zich met zijn wereldberoemde zielskinderen Collegium Vocale Gent en het Orchestre des Champs-Elysées op het romantische repertoire.

De orkestrale grandeur van Anton Bruckner herbergt een diepgewortelde religiositeit, zowel in zijn instrumentale Tweede Symfonie als in zijn vocale Tweede Mis. Met impressionante klankblokken, die wel de muzikale weergaves lijken van reusachtige kathedralen, stelt Bruckner zijn muziek volledig ten dienste van het Eeuwige Onbekende.

Dankzij zijn kenmerkende gebruik van authentieke instrumenten, legt Herreweghe evenwel een enorme transparantie en vanzelfsprekendheid bloot. Ondertussen stapelde zich al een reeks cd-opnames op, die stuk voor stuk bewijzen dat Herreweghe erin slaagt om door te dringen tot de blanke pit van Bruckners bolster. Beleef kunstreligie van de zuiverste vorm in handen van een monumentale dirigent, en wel in de perfecte setting van de Sint-Baafskathedraal. Een schitterende ster aan het Festivalfirmament die je gewoon móet spotten!

UiTPAS
Wie in aanmerking komt voor het kansentarief, geniet van 80% korting op vertoon van de UiTPAS. Tickets aan kansentarief zijn enkel verkrijgbaar aan de balie van Tickets Gent.

PRIJS
Categorie 1A: €73,00
Categorie 1B: €62,00
Categorie 2: €47,00
Categorie 3: €29,00
Categorie 4: €15,00

Info

Waar Sint-Baafskathedraal
Sint-Baafsplein
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: maandag 23 september 2019
Prijs
Basistarief: 47,00 €

€ 47,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 9,4

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Gent Festival Van Vlaanderen
Links

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS