U bent hier:

Meer dan duizend nachten. Oosterse sprookjes in prentenboeken.

8 jaar

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

Weinig literatuur heeft het westen zo gefascineerd als de bonte verzameling losse verhalen, sprookjes, fabels, parabels en sagen uit de Vertellingen van duizend-en-een-nacht. De laatste jaren zijn er prachtig geïllustreerde uitgaves van deze verhalen verschenen in de Lage Landen. Villa Verbeelding brengt het werk van vijf illustratoren samen in een nieuwe tentoonstelling rond deze parel uit de wereldliteratuur.
In een oosterse tent komen de vertellingen van auteurs Ed Franck en Imme Dros tot leven. Rodaan Al Galidi vertelt in een filmpje over de sprookjes uit zijn eigen kindertijd in Irak. De verhalen gaan nóg meer glanzen dankzij de betoverende illustraties van Annemarie van Haeringen, Martijn van der Linden, Geertje Aalders, Thé Tjong-Khing en Quentin Gréban.

Tijdens een avontuurlijke reis door het museum ontmoet je Sheherazade of Sindbad de zeeman en ga je creatief aan de slag: verzamel stukjes verhaal onder het zand van de woestijntafel, duik in een spannende zeekast, schilder een kunstwerk met het licht van een zaklamp of tover met papier en schaar een 3D tuin vol Arabische invloeden.

OPENINGSFEEST
Van harte welkom op zondag 6 oktober 2019 van 14 tot 18 uur!
Doorlopend gratis bezoek aan de tentoonstelling en een workshop papierknipkunst (voor 8 jaar en ouders). Seyed Asghar Beheshtiro vertelt een sprookje in het Perzisch. Met lezingen van Ed Franck, Geertje Aalders en Quentin Gréban. (Het is aanbevolen om op voorhand in te schrijven via www.villaverbeelding.be)

BEZOEKEN, WORKSHOPS EN ACTIVITEITEN
De tentoonstelling staat open voor individuele bezoekers, gezinnen en groepen en is geschikt vanaf 8 jaar. Er is een educatief programma met interactieve opdrachten in de tentoonstelling (8 tot 16 jaar) en geleide bezoeken (16+). Groepen met gids kunnen hun bezoek combineren met een workshop ‘Toveren met papier en schaar’. Tijdens de vakanties zijn er workshops voor kinderen die aansluiten bij de tentoonstelling.

Open van woensdag t/m zaterdag (en de eerste zondag van de maand) van 14 tot 17u.
Gesloten op feestdagen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Villa Verbeelding
Bampslaan 35
3500 Hasselt

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Leeftijd 8+
Prijs
Basistarief: 4,00 €; -18 jaar en groepstarief scholen: 2,00 €; andere groepen (+10 pers): 3,00 €; lerarenkaart, UiTpas Hasselt, Fonds Vrijetijdsparticipatie, Iedereen verdient vakantie: 1,00 €; 48u-kaart Hasselt: 0,00 €; Gids: 40,00 €
€ 4,0
Reservaties
Organisatie Villa Verbeelding
Contact 011 22 26 24
Links
Trefwoorden UitpasHasselt, illustratie, sprookjes, visitlimburg
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Meer dan duizend nachten. Oosterse sprookjes in prentenboeken. op UiTmetVlieg.be