U bent hier:

Médée

Theatervoorstelling Opera en operette

Drie jaar na de creatie van Médée zijn Krzysztof Warlikowski en Christophe Rousset opnieuw verenigd in de Munt voor de herneming van deze memorabele productie waarin de regie de kracht, spanning en wreedheid van deze tragedie nog versterkt.
Als dit werk van Cherubini aansluit bij het genre van de 'opéra-comique', dan is dit louter omdat er gesproken dialogen in voorkomen die in de interpretatie van de Poolse regisseur gemoderniseerd werden. Cherubini bleef Euripides' klassieke tragedie trouw en voltooide in 1797 een van de wildste en krachtigste werken uit het lyrische repertoire. Hij beschrijft de wraak van een gekwetste vrouw die als enige oplossing voor haar liefdesvernedering de moord op haar eigen kinderen zag. In navolging van Gluck getuigt de muziek van Cherubini van grenzeloze emotie, is ze zowel geraffineerd, angstaanjagend als wanhopig en voorspelt ze een tragische ontknoping.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar La Monnaie
Muntplein 6
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 6 september 2011 tot 22 september 2011
Organisatie La Monnaie
Contact info@demunt.be
070-23.39.39
Links
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.