U bent hier:

Mechels Kamerorkest & Sylvia Huang "Remembering Beethoven"

Voor het Mechels Kamerorkest is violiste Sylvia Huang al lang geen onbekende meer. Ze concerteerde al verschillende malen samen met het orkest in werk van Mozart, Lallo en Paganini. Dit keer vertolkt de finaliste van de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd voor viool 2019 het overbekende Concerto n°1 van Max Bruch.
Na de pauze neemt het Mechels Kamerorkest o.l.v. Tom Deneckere je mee op een wervelende ontdekkingstocht in het hoofd van Ludwig van Beethoven. Diens zevende symfonie werd omwille van zijn opzwepende ritmes door Richard Wagner ook wel de "apotheose van de dans" genoemd.

De première van Beethovens 'Zevende' vond plaats in 1813, tijdens een benefietconcert voor soldaten die gewond waren geraakt tijdens de Slag van Hanau. Beethoven dirigeerde het stuk, dat zo goed werd ontvangen dat het allegretto moest worden herhaald. Het Weense publiek, moe en gedesillusioneerd door Napoleons bezetting (1805-1809) en hopend op een overwinning, omarmde de energie en kracht van de symfonie. Naast de talloze fans waren er ook mensen die het werk niet zo fantastisch vonden; zo noemde Carl Maria von Weber de baslijn in het eerste deel het bewijs dat Beethoven "rijp was voor het gekkenhuis".

Richard Wagner was daarentegen ontzettend enthousiast over het stuk. Hij zei het volgende: "Alle tumult, al het verlangen en het stormen van het hart, komt hier samen in de zalige brutaliteit van puur geluk. Het neemt ons met wilde kracht mee door de natuur, door alle stromen en zeeën van het leven, schreeuwend in zelfbewustzijn terwijl we met deze sferische dans door het universum galmen. Deze Symfonie is de Apotheose van de Dans: het is dans op zijn best, de grootsheid van lichamelijke beweging samengevoegd in een ideale toonvorm."

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Stadsschouwburg Mechelen
Keizerstraat 3
2800 Mechelen

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 14 maart 2020
Prijs
Basistarief: 15,00 €; Kassa: 20,00 €; -12 jaar: 5,00 €
€ 15,0
Reservaties
Organisatie Mechels kamerorkest vzw
Trefwoorden wijk__centrum, mechels kamerorkest, beethoven2020mechelen, Sylvia Huang, Stedelijk Conservatorium Mechelen