U bent hier:

Mechelen hoort Stemmen: Tenso Wereldcreatie Dirk Brossé - Ebony Oratorio

+1 punt

Concert Klassieke muziek

Ebony Oratorio geeft een stem aan het onnoemelijke lijden van zovele slaven die vanuit Afrika naar Amerika werden gebracht. Het wil een weerklank geven aan weemoed en heimwee naar een verloren thuis, het harde werk en de nietsontziende folteringen, het misbruik, het leed en de onrechtvaardigheid. Het vertelt echter ook over de hoop op een betere toekomst, de troost die in muziek te vinden is.
Klaas Stok, dirigent
Elewijts Bachkoor o.l.v. Anne Adriaensens
Estonian Philharmonic Chamber Choir o.l.v. Kaspars Putninš
Kalliope o.l.v. Sabine Haenebalcke
Kamerkoor Pantarhei o.l.v. An Meeusen
Viermaliks o.l.v. Hans Scholliers
Vokalis o.l.v. Jeroen Keymeulen

Dirk Brossé – The American Dream
Dirk Brossé – Ebony Oratorio (wereldcreatie)

In 1863 ondertekende president Abraham Lincoln de emancipatieproclamatie die verklaarde dat alle slaven in de zuidelijke staten ‘voor altijd vrij’ waren. Hoewel deze tekst zeer ondubbelzinnig was bleven velen nog steeds het slachtoffer van onrecht, misbruik, foltering en slavernij. Exact honderd jaar later zou Martin Luther King in Washington vertellen over zijn droom, die op dat moment nog steeds geen werkelijkheid was.

Tot op vandaag woedt over de hele wereld de strijd voor vrijheid, gelijkheid en emancipatie, of zoals Nelson Mandela het zo treffend wist te verwoorden: "It’s a long walk to freedom."

Ebony Oratorio geeft een stem aan het onnoemelijke lijden van zovele slaven die vanuit Afrika naar Amerika werden gebracht. Het wil een weerklank geven aan weemoed en heimwee naar een verloren thuis, het harde werk en de nietsontziende folteringen, het misbruik, het leed en de onrechtvaardigheid. Ebony Oratorio vertelt echter ook over de hoop op een betere toekomst, de troost die in muziek te vinden is en over de moed van velen om te blijven vechten voor de vrijheid van elk individu. De strijd is nog lang niet gestreden maar zolang mensen dromen…is er hoop.
I have a dream…

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sint-Romboutskathedraal
Onder den Toren 11
2800 Mechelen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 13 mei 2017
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: € 19.00; -30: € 10

€ 19,0

Kansentarief voor UiTPAS Mechelen: € 4,0

Reservaties Bestel tickets
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Festival van Vlaanderen - Mechelen
Links
Trefwoorden wijk__centrum

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS