U bent hier:

Meat Puppets (original line up) en Munky

+1 punt

Concert Pop en rock

Het verhaal van the Meat Puppets begint in de vroege jaren ‘80 in Phoenix, Arizona. Broers Cris (gitaar, vocals) en Curt Kirkwood (bas, backings) ontmoeten er drummer Derrick Bostrom en starten een band. De drie maken stevige rock met voeten in de punk en invloeden uit rootsmuziek, psychedelische rock en country.
Songs als ‘Backwater’, ‘Lake of Fire’, ‘Plateau’ en ‘Oh Me’ behoren ondertussen tot het collectieve geheugen. Die laatste drie stonden ook op de setlist van Nirvana’s legendarische MTV Unplugged sessie in 1993. Kurt Cobain was namelijk grote fan van Meat Puppets en inviteerde de broers Kirkwood om mee te spelen.

‘Dusty Notes’, het vijftiende album van Meat Puppets, verschijnt in maart van 2019. Het is de eerste plaat sinds 1995 waarop de originele line up meespeelt. Zowel op het album als live worden ze bijgestaan door Curt’s zoon Elmo op gitaar en toetsenist Ron Stabinsky.

De Ierse band Munky opent de avond. Het viertal mengt disco en funk uit de jaren ‘70 met grunge en moderne psychedelica.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 13 juni 2019
Prijs
Basistarief: 19,00 €; VVK: 16,00 €

€ 19,0

Kansentarief voor UiTPAS Meetjesland: € 4,75

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Muziekclub N9
Links
Trefwoorden uitinmijnregio

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS