U bent hier:

Mcharaf! - de Marokkaanse gemeenschap van Borgerhout

Begeleide uitstap of rondleiding Interculturele vorming

Kennismaking met de Marokkaanse gemeenschap van Borgerhout??Een feeërieke ontdekkingstocht met een vleugje maghrebijnse poëzie in het hart van Antwerpen Noord. Met bezoek aan een Marokkaans theehuis, een bakker, een supermarkt en een kledingzaak gespecialiseerd in huwelijkskledij. Met als feestelijke lunch-afsluiter een traditionele tajine in een Marokkaans eethuisje.
M'charaf! heet u welkom in het Atlasgebouw. Hier vertelt een kleine tentoonstelling over de migratiebewegingen naar Antwerpen. U maakt kennis met familie- en religieuze feesten, tradities, kleding en lifestyle, muziek en volksgebruiken, de structuur van de Marokkaanse gemeenschap, culturele uitwisselingen met het thuisland, het Arabische schrift. ??
We bezoeken ook een Marokkaans theehuis, een bakker, een supermarkt en een kledingzaak gespecialiseerd in huwelijkskledij. Zo komt u vanalles aan de weet over gebruiken, tradities en het leven van alledag. Als feestelijke lunch-afsluiter krijgt u een traditionele tajine voorgeschoteld in een Marokkaans eethuisje.

Groepen: ?Maximum 15 deelnemers per gids. Niet op vrijdag of islamitische feestdagen.

PRAKTISCHE INFO
Groepen :: Te voet??
Vertrek: 10 uur, Atlasgebouw, Carnotstraat 108-110, 2018 Antwerpen??
Einde: 15 uur, Sint-Willibrorduskerk??
Duur: dagarrangement

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Atlasgebouw
Carnotstraat 108-110
2018 Antwerpen 18

Hoe geraak ik hier?

Reservaties
Organisatie Antwerpen Averechts
Trefwoorden UitKalender_activiteiten_incl_permanenteactiviteiten