U bent hier:

Max Tilgenkamp - cartoons

Tentoonstelling Grafiek

Max Tilgenkamp’s perscartoons worden gekenmerkt door verschillende invloeden. Hij haalt zijn inspiratie uit de film, literatuur, strips, de kunstfilosofie, de popcultuur en de TV, waaraan hij ziekelijk verslaafd is. Zijn perscartoons en strips refereren dan weer vooral naar de Anglo-Saksische wereld omdat de nadruk daar vooral op de opinie, meer dan op de humor ligt.
Als grote fan, lezer en verzamelaar van strips probeert hij in zijn eigen werk diezelfde éénvoud en zo typische doelgerichtheid te leggen. Waarbij hij niet vies is van een vleugje absurde humor, zoals die van Roland Topor, Monty Python of Benny Hill. Maar ook het huidige politieke klimaat lijkt wel een opbod van absurditeit en nonsens, vooral hier in België met zijn Kafkaiaanse instellingen.

Zijn eerder gepolijste techniek kenmerkt zich dan weer vooral door een combinatie van fotografie, computertekeningen en handgemaakte tekeningen die via Photoshop worden samengevoegd. Deze arbeidsintensieve en tijdrovende manier van werken is atypisch voor de traditionele perscartoon, waar het belangrijk is om zeer snel op de actualiteit in te kunnen spelen. Het is dan ook net die stijl die zijn werk zo uniek maakt.

De tentoonstelling is te bezichtigen in het Europees Cartoon Centrum van 29 september tot 22 december 2019, elke zondag tussen 10-12 en 14-17u. Voor groepen vanaf 10 personen ook op andere dagen mits afspraak.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Europees Cartoon Centrum
René D’huyvetterstraat 5c
9770 Kruishoutem (Kruisem)
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 29 september 2019 tot 22 december 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Europees Cartoon Centrum
Trefwoorden karikatuur, cartoon, meme, cartoons, Politiek, Politieke cartoon, actualiteit