U bent hier:

Mau & Merho

Bob Mau startte in 1962 met zijn strip ‘Kari Lente’ in Gazet van Antwerpen. De jonge Rob Merhottein volgde de strip van Bob dagelijks in de krant en droomde ervan om later ook stripmaker te worden. In het telefoonboek zocht hij naar adressen van striptekenaars. En zo stootte hij op de naam Bob Mau. Als zestienjarige fietste hij van Merksem naar Mortsel waar Bob toen woonde. Het
was een eerste leerschool en het begin van een fijne vriendschap. Bob stierf in 2006. Maar het contact tussen Rob en zijn vrouw Ria met Bob’s weduwe Simone werd even hartelijk voortgezet. Tot op vandaag de dag.
Ondertussen werd Rob onder de naam Merho bekend als auteur van ‘De Kiekeboes’. Er zijn verschillende punten van gelijkenis tussen beide stripmakers. Allebei maakten ze aan een moordend tempo een dagelijkse krantenstrip. Allebei publiceerden ze in Gazet van Antwerpen. Bob ging in Brasschaat wonen. En Rob woont er sinds kort ook.
Uiteraard zijn er ook verschillen. Hoe gaan ze allebei om met eenzelfde thema of locatie? Hoe beginnen ze elk op hun manier aan een verhaal? Hoe brengen ze op eigen wijze charmante vrouwen in beeld?...
Genoeg stof voor een boeiende tentoonstelling rond Mau en Merho in hun eigen habitat: Brasschaat.
VOORLEES- EN SIGNEERSESSIE
ZATERDAG 21 SEPTEMBER 2019 / 14U30 / STANDAARD BOEKHANDEL, BREDABAAN 316
GRATIS

Maar ook Standaard Boekhandel springt mee op de ‘strip’kar en organiseert een unieke voorlees-en signeersessie op zaterdag 21 september om 14.30u.
De Kiekeboes lezen voor!
Merho, Jan Mau, schepen Carla Pantens, jeugdauteur Luc Descamps, acteur Frank Focketyn en stripscenarist Peter Van Gucht komen voorlezen uit de strip van de Kiekeboes "ACHTERAF BEKEKEN". (Dit album verschijnt begin september)
Met in de hoofdrollen: Marcel, Charlotte, Fanny, Konstantinopel, inspecteur Sapperdeboere, Tomboy, Chichi en Firmin Van de Kasseien...
en ook: Marcel's halfzus Candy Nuwelle, universitair onderzoeker Woody Van Hout, professor Jeanne Darque, CEO Johnny Clash, dokter Albeiyal, pralineur Martin Remy, mode ontwerper Paul McParty en zijn muze Mi Thoe.
Taal- en naamgrapjes, woordspelingen, een maatschappelijk thema aangevuld met actuele onderwerpen én een spannend verhaal. Het zit er allemaal in.

DE KIEKEBOES IN T STAD
ZATERDAG 14 TEM ZONDAG 29 SEPTEMBER 2019 / OPENINGSUREN BIB / BIBLIOTHEEK BRASSCHAAT , BREDABAAN 407
GRATIS

De BIB kan natuurlijk niet achterblijven en organiseert in samenwerking met Standaard Uitgeverij de expo ‘De Kiekeboes in t’Stad’, een reeks nooit eerder gepubliceerde potloodtekeningen door Merho van de Kiekeboes op tal van bekende Antwerpse locaties.

Ism Bibliotheek Brasschaat, Standaard Boekhandel Brasschaat en Standaard Uitgeverij

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sint-Jozefskapel Brasschaat
Augustijnslei 76
2930 Brasschaat

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 14 september 2019 tot 29 september 2019
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Contact cultuurcentrum@brasschaat.be
Trefwoorden 2930 Brasschaat, ccBrasschaat, Cultuurcentrum Brasschaat, merho, Bob Mau, De Kiekeboes, fanny, kari lente, Standaard Boekhandel, standaard uitgeverij, bibliotheek Brasschaat