U bent hier:

Marx

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Johan Heldenbergh speelt Karl Marx.

“Filosofen hebben de wereld slechts verschillend geïnterpreteerd;
het komt er nu op aan haar ook te veranderen!”

Na de alom bejubelde theatermonoloog Socrates (gespeeld door Bruno Vanden Broecke) komt theatermaker en filosoof Stefaan Van Brabandt (bekend van De Koe en Het Voordeel van de Twijfel op Canvas) dit seizoen met de langverwachte opvolger in zijn reeks van filosofen-monologen.

MARX, gespeeld door niemand minder dan Johan Heldenbergh (The Broken Circle Breakdown, MASSIS, De Helaasheid der dingen, Le Tout Nouveau Testament, The Zookeeper’s Wife). Eén van onze grootste acteurs kruipt in de huid van één van de grootste filosofen. Een geweldige en unieke combinatie.

Geen filosoof heeft een grotere stempel op de wereldgeschiedenis gedrukt dan de 19e-eeuwse filosoof Karl Marx, die geldt als de belangrijkste denker van het socialisme en communisme. En geen filosoof heeft zoveel verdeeldheid gezaaid: afhankelijk van hoe zijn woorden werden geïnterpreteerd, is hij vervloekt en aanbeden, uitgespuwd en op handen gedragen. Hij werd beschouwd als een afgod en een bevrijder, maar zijn goede intenties hebben ook de weg naar de hel geplaveid: miljoenen mensen werden gedood in naam van de ‘marxistische bevrijding’.

In de theatermonoloog Marx kijkt één van de invloedrijkste denkers uit de geschiedenis terug op zijn bewogen leven en denken. Waarin heeft Marx zich vergist? En waarin heeft hij gelijk gekregen? In welk opzicht is zijn filosofie vandaag nog steeds relevant en bevrijdend? In tijden van onzekerheid en groeiende ongelijkheid is de theatermonoloog Marx een confronterend, kritisch en gloedvol pleidooi voor vrijheid en menselijke waardigheid.

2018 is tevens het 200ste geboortejaar van Marx (1818).

Van Stefaan Van Brabandt Met Johan Heldenbergh Productie De Verwondering en Het Zuidelijk Toneel Coproductie Arenbergschouwburg Antwerpen Dramaturgie Wannes Gyselinck Met de steun van het Vlaams Fonds der Letteren

Info

Waar Westrand
Kamerijklaan 46
1700 Dilbeek

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 8 maart 2018
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Westrand
Contact info@westrand.be
Trefwoorden UiTinMijnRegio