U bent hier:

MARWA ARSANIOS Who's afraid of ideology? Part I

2017 in de bergen van Koerdistan. De film focust op de Koerdische autonome vrouwenbeweging. Deze guerrilla beweging ziet gender-bevrijding als een belangrijk onderdeel in de strijd tegen oorlogsconflicten, religieuze spanningen en economische struggle. Hun meest recente wapenfeit omvat de Syrische revolutie, die begon in 2011 en nog steeds aan de gang is. 
In deze film wordt het praktische werk van de beweging geregistreerd: hoe een bijl te gebruiken, hoe vis te eten binnen een biologische productiecyclus, wanneer moet een boom worden gekapt om te overleven en wanneer moet die worden bewaard. 

Tijdens het filmen in de bergen woont Arsanios leesgroepen bij, leert ecologische, natuurlijke geneeskunde kennen en volgt onderwijsteams op verschillende locaties in de regio. Beeldmateriaal vult ze aan met telefonische discussies over ecologische & feministische thema’s. 

LB, 2018, 23’, Koerdisch & Engels gesproken, start elke 30’

Info

Waar Beursschouwburg
Auguste Ortsstraat 20 28
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 3 oktober 2018 tot 6 oktober 2018
Prijs gratis
Organisatie Beursschouwburg
Contact info@beursschouwburg.be
Links
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS