U bent hier:

Martin Eden

Film Drama

Italiaans historisch drama gebaseerd op het gelijknamige boek van Jack London uit 1909. Luca Marinelli heeft voor zijn rol als Martin Eden de prijs gewonnen voor 'Beste Acteur' op het Filmfestival in Venetië.
Martin Eden wordt met open armen ontvangen bij een rijke familie nadat hij de jongste zoon Arturo redt van een gewelddadige aanval. Martin is een eenvoudige zeeman die ervan droomt zijn bescheiden afkomst te overstijgen en carrière te maken als schrijver. Wanneer hij Elena ontmoet, de verfijnde dochter van de familie, valt hij als een blok voor haar. Maar wanneer hij via de oudere intellectueel Russ Brissenden in socialistische kringen terechtkomt, komt hij in conflict met Elena en haar burgerlijke wereld.

Pietro Marcello maakte furore met documentaires als Il Passaggio della Linea en La Bocca del Lupo. In 2015 vermengde hij voor het eerst fictie-elementen in zijn film Bella e Perduta en nu maakt hij zijn eerste fictiefilm, gebaseerd op de gelijknamige roman van Jack London uit 1909. Marcello verplaatst het verhaal van Californië naar Napels en koos Luca Marinelli als hoofdacteur. Een goede keuze want Marinelli werd op het Filmfestival van Venetië bekroond voor zijn vertolking met de Prijs voor Beste Acteur.

Regie: Pietro Marcello / Cast: Luca Marinelli, Jessica Cressy, Denise Sardisco, e.a. / Italië, 2019 / Gesproken taal: Italiaans / Ondertiteling: Nederlands, Frans / 2:07

Info

Waar Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever
Wanneer
Leeftijd 15+
Prijs
Abo extra: € 6,00; -21/dagstudent: € 6,00; 65+: € 6,00; Basisprijs: € 7,00
gratis
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Cultuurcentrum Strombeek
Links
Trefwoorden jongerentip

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!