U bent hier:

MARTA, dé lokale markt van 't Stad

MARTA is dé markt van ‘t stad waar kleinschalige boeren, dappere ambachten en genieters samenkomen. Ze biedt een platform voor producten met een verhaal, en geeft de inwoners van Antwerpen toegang tot lokale en kraakverse lekkernijen rechtstreeks van bij de producent.MARTA is er in 2016 terug voor consumenten op zoek naar oorsprong… gezond, eerlijk en lekker.
MARTA is meer dan een traditionele markt: niet alleen brengen boeren en verwerkers hun lokale producten aan de man en tonen chefs er hun kookkunsten, lokaal en transitie zijn er sleutelwoorden. De organisatoren zoeken actief naar lokale producenten met een verhaal en stimuleren samenwerkingen tussen kramers, waarbij nieuwe producten gecreëerd worden. Met een sterke focus op het revaloriseren van restproducten in de voedingsketen zoeken de organisatoren samen met verwerkers naar experiment. Op die manier wil MARTA niet alleen eerlijke prijzen voor de boeren en verwerkers via de korte ketenaanpak stimuleren, ze wil ook inzetten op het sluiten van cirkels met een 'niets-gaat-verloren' attitude. De één zijn/haar eindproduct wordt zo een basisstof voor de andere.

In 2015 organiseerde MARTA drie succesvolle edities en dit telkens op een andere locatie; de "reizende" markt was enerzijds bedoeld als testcase voor een vaste locatie, maar diende tegelijk om elke buurt warm te maken voor de komende maandelijkse 2016 edities. Hier treedt MARTA , in haar zoektocht naar nieuwe mogelijkheden met stilstaande of vergeten ruimtes in haar stad, als stadmaker op de voorgrond. Dit jaar vindt MARTA frequenter en op 1 locatie plaats: vanaf mei zal MARTA maandelijks neerstrijken, telkens op de eerste zaterdag van de maand.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kattendijkdok - Oostkaai
Kattendijkdok 20
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 4 juni 2016
Prijs gratis
Organisatie vzw ONDERGROND
Contact info@onder-grond.be
Links
Trefwoorden boeren, lekker, lokaal, MARTA, UitKalender_activiteiten_incl_permanenteactiviteiten