U bent hier:

Marleen Vanlierde en Denis Farvacque stellen hun werken voor

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

Marleen Vanlierde: Je kan me een “self-made” kunstenares noemen.
Experimenteren.... niet in mijn hoofd maar het schilderij zichzelf laten creëren.... Verwondering bij wat gebeurt, wat ontstaat... een andere dimensie waar ik binnenga... vogelvrij.
De natuur is vaak mijn muze. Ik probeer me ermee te verbinden voor ik een schilderij maak. Heel veel gebruik ik ook natuurlijke materialen om die energie weer te geven. Zelden gebruik ik een penseel.

Denis Farvacque: Ik ben altijd heel creatief geweest. Als kind bracht ik uren door met potlood en papier. Mijn grote droom was om beeldhouwer te worden. De afgelopen tien jaar heb ik geprobeerd die droom te realiseren. Ik ging naar de academie in Roeselare en trainde later bij Isidoor Goddeeris. Op de academie heb ik verschillende technieken bestudeerd: modelleren in klei, gieten in gips en brons. Later, tijdens mijn stage bij Isidoor Goddeeris, stond ik voor mijn ultieme uitdaging: een figuur in steen beeldhouwen.

Mijn voorkeur in beeldhouwkunst gaat uit naar de klassieke beeldhouwers en kunstenaars uit de Renaissance, zoals Michelangelo. Onder de hedendaagse kunstenaars bewonder ik vooral Javier Marin uit Mexico of de Pole Grzegorz Gwiazda. Mijn absolute favoriet is echter Auguste Rodin.

Beeldhouwen is een tijdrovende bezigheid, vooral als je een bronzen beeld maakt of er een uit steen snijdt. Het proces - van idee tot uiteindelijke afwerking - duurt een jaar.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Huis De Leeuw
Machelendorp 7
9870 Machelen (Zulte)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Trefwoorden HomeZulteA, Huis De Leeuw, Tentoonstelling Zulte, Marleen Vanlierde, Denis Farvacque, bevestigd2020