U bent hier:

Maple Garden & Les Noces CANCELLED

Het Provincial Dances Theatre werd opgericht in 1990 in Ekaterinburg en was een van de eerste hedendaagse danstheaters in Rusland. Ze traden al op in 52 verschillende steden in 19 landen, waaronder The Kennedy Center in de VS en het National Theatre van Taiwan. Onder leiding van hun hoofdchoreograaf en artistiek directeur Tatiana Baganova zijn ze al meer dan 20 jaar de voortrekkers van de Russische dansindustrie. Nu staan ze in BOZAR met twee intrigerende voorstellingen in het kader van de boeiende multidisciplinaire cyclus Russian Turn.Voor Les Noces gingen Baganova en haar dansers aan de slag op het gelijknamige stuk van Igor Stravinsky. De componist wilde met zijn op folklore geïnspireerde muziek het ritueel van de Russische boerenbruiloft evoceren. De voorstelling bouwt op tot een climax: het knippen van de vlecht van de bruid. Een eigenzinnige interpretatie van een van de legendarische Ballets Russes van Diaghilev uit 1923.De voorstelling Maple Garden vindt het midden tussen een sprookje en een schilderij van Hiëronymus Bosch. Het mysterieuze stuk brengt een ingenieuze interactie tussen man en vrouw tot stand die je 30 minuten lang in verwondering houdt. De muziek van de Belgische formatie DAAU (die Anarchistische Abendunterhaltung) geeft een bijzondere dimensie aan deze chorografie.  

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Paleis voor Schone Kunsten
Ravensteinstraat 23
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 17 december 2020 tot 18 december 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Organisatie BOZAR
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.