U bent hier:

Mal - Embriaguez Divina - Marlene Monteiro Freitas (P.OR.K.) - GEANNULEERD

+1 punt

Dansvoorstelling Moderne dans

WEGENS DE HUIDIGE CORONAMAATREGELEN WERD DEZE VOORSTELLING GEANNULEERD.
Volgens Georges Bataille liggen het kwaad en de kunst in elkaars verlengde. Of beter: kunst is het tegenwicht voor het kwaad en de dictatuur van de ratio, maar anderzijds vindt ze haar creativiteit in de afgrond van het kwaad. Marlene Monteiro Freitas wil die dubbelheid vatten in 'Mal – Embriaguez Divina'. Het Portugese ‘mal’ verwijst naar lijden, doodsangst, afschuw of simpelweg kwaad. De toevoeging duidt het kwaad aan als een goddelijke dronkenschap, een grenzeloze extase om met het kwaad aan het kwaad te ontsnappen.
Wat als het kwaad ook een krachtige drijfveer was voor de artistieke creatie? 'Mal' speelt zich af op een tribune, waar een groep acteurs en dansers ten prooi valt aan unheimliche visioenen. Op de scène paradeert het kwaad in vele gezichten en uitdrukkingsvormen. Op het kruispunt van religieuze, morele en politieke ideeën over het kwaad, ontspint zich een duivels spookspel, dat de diepten van de menselijke natuur aftast.
Marlene Monteiro Freitas groeide op in Kaapverdië, waar muziek en carnaval koningen zijn. Van haar feestelijke en barokke afkomst heeft de choreografe een voorliefde voor maskers, make-up en transformaties geërfd. Haar expressieve danstaal ademt metamorfose en vreemdheid, ambiguïteit en hybriditeit, schokkerige bewegingen en percussie. In 2010 onthulde de solo Guintche een hallucinerende galerij van grimassen en lichaamsvervormingen. In Bacchantes leidde ze dertien performers door een intens bacchanaal. 'Mal' zet nog een stapje verder richting de hel.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket online of telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Schouwburg Kortrijk
Schouwburgplein 14
8500 Kortrijk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 12 november 2020 tot 13 november 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 21,00 €; 2de rang: 19,00 €; -26: 8,00 €

€ 21,0

Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: € 4,2

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Schouwburg Kortrijk
Trefwoorden Voorstellingen, NEXT Festival, Uitkalenderkortrijk, Bevestigd2020

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS