U bent hier:

Mahjong voor Beginners

De meesten kennen Mahjong als 'dat spelletje op de computer' waarin je dezelfde blokjes moet wegklikken. Maar Mahjong is een oud Chinees gezelschapsspel met veel meer uitdaging. Het heeft meer weg van kleurenwiezen, poker of rummikub en wordt met 4 gespeeld, een ideaal familiespel!
Mahjong bestaat uit een set van 144 speelblokken en bevat bonusstenen (8 unieke bloemen/seizoenen), 3 reeksen van gewone stenen van 1 tot 9 (bamboe, tekens en cirkels) en troefstenen (4 windrichtingen en 3 draken). Behalve van de bonusstenen zijn er 4 identieke stenen van elk. Elke speler krijgt 13 stenen, neemt er elke beurt 1 bij en gooit er 1 weg, tot 1 van de 4 spelers met de bijgenomen steen een winnende combinatie kan maken. Hoe mooier de combinatie, hoe meer punten ze je oplevert. Goede mix van geluk en strategie.
Heb je een spel liggen, maar weet je niet wat ermee aan te vangen?
Heb je het wel eens zien spelen tijdens een reis naar het Verre Oosten en intrigeert het je?
Heb je het wel eens gespeeld met familie vroeger, maar weet je niet meer hoe het werkt?
Of hou je gewoon van gezelschapsspellen?
Tijdens deze publiek toegankelijke speelavonden kan je vrijblijvend en bovendien gratis een kijkje komen nemen, mee aan de tafel schuiven en uitleg krijgen van ervaren spelers. Met een consumptie erbij steun je bovendien de eerlijke handel.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Wereldcafé.coop
Joris Helleputteplein 2
3000 Leuven

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 23 mei 2018 tot 31 januari 2019
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 19+
Prijs gratis
Organisatie de Rode Lotus Leuven
Contact mariekemahjong@outlook.be