U bent hier:

Made In Scotland Festival: "The Gospel According to Jesus, Queen of Heaven" - Queen Jesus Productions

Made in Scotland Festival brengt zes dans-, theater- en muziekvoorstellingen naar Brussel, in het kader van het Edinburgh Festival Fringe. Ze weerspiegelen de dynamische en rijke microkosmos van de hedendaagse Schotse cultuur. Alle tickets voor de voorstellingen en evenementen zijn gratis te reserveren via onze website. Van 11 tot 14 juni 2019 https://www.madeinscotlandfestival.com/programma
“Ik schreef dit stuk als protest tegen de vooroordelen en discriminatie die transvrouwen en -mannen ondergaan; om hun aanwezigheid op deze aarde te vieren en de gedeelde menselijkheid van iedereen te bevestigen. Ik ben zo trots op alles wat het teweegbrengt om de levens van transgenders te veranderen.” Jo Clifford

Geschreven en vertolkt door de legendarische transgender theaterauteur, vertolker en dichter Jo Clifford en geregisseerd door Susan Worsfold.

Deze unieke en buitengewone voorstelling vermengt theater met vertelkunst, spoken word en rituelen op een manier die iedereen, volgens een toeschouwer, “met een gezegend gevoel achterlaat”.

Vervoeg Queen Jesus voor een revolutionair queer ritueel, waarin brood gebroken wordt, wijn gedronken en vertrouwde verhalen opnieuw verbeeld worden door een transgender Jezus.

“Herbevestigt het fundamentale recht van iedereen op een leven dat vrij is van discriminatie & vooroordelen” Lyn Gardner, The Guardian

Biografie

Jo Clifford is een toneelschrijver, dichter en performer uit Edinburgh, en ook een trotse vader en grootmoeder. Ze schreef meer dan 90 theaterstukken die in de hele wereld opgevoerd worden. Susan Worsfold is een bekroonde theaterregiseur, die zich specialiseert in de vocale techniek Nadine George Voice Work. Ze is één van de 14 geäccrediteerde leraressen wereldwijd en geeft stemworkshops in Schotland, Frankrijk, Beiroet en Brazilië. Samen met producent Annabel Cooper zijn zij de oprichters van Queen Jesus Productions.

Tien jaar na haar controversiële première in 2009 keert Queen Jesus terug naar de plaats van de eerste optreden: het Tron Theatre in Glasgow. Een week lang viert ze er haar jubileum met een programma van viering, performance, activisme en reflectie. Het stuk heeft de afgelopen tien jaar een ongelooflijke reis achter, die gepaard ging met uiteenlopende reacties. Van haat en kritiek tijdens massaal protest buiten de Tron in 2009 tot honderden uitverkochte voorstellingen in het Verenigd Koninkrijk en Brazilië en de creatie van een Braziliaanse productie, die uitgroeide tot de meest besproken voorstelling van het land en het epicentrum werd van de strijd tegen censuur en onverdraagzaamheid.

www.queenjesusplays.org

Info

Waar Théâtre de la Vie
Dwarsstraat 45
1210 Sint-Joost-Ten-Node

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 13 juni 2019
Prijs gratis
Organisatie Made in Scotland Festival
Contact madeinscotlandproducer@edfringe.com
Links
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.