U bent hier:

Madame Rosa - Het Gevolg

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Een oudere ex-prostituee van Joodse afkomst die de concentratiekampen heeft overleefd, zorgt voor de kinderen van haar jongere ex-collega’s. Aan het eind van haar leven zijn bijna alle kinderen de deur uit behalve haar lieveling, de wees Momo, een Berbers jongetje dat graag wil weten wie zijn ouders zijn.
De gezondheid van Rosa gaat echter zienderogen achteruit en langzaam aan worden de rollen omgekeerd: Momo zorgt voor madame Rosa, die gaandeweg de controle over haar leven verliest.

Madame Rosa is een bewerking van het boek ‘La vie devant soi’ van Emile Ajar. De verfilming ervan – met Simone Signoret in de hoofdrol – kende in 1977 een onwaarschijnlijk succes in Frankrijk. De film won zelfs een Oscar voor beste buitenlandse inzending. Stefan Perceval herwerkte de tekst in een theaterversie voor Chris Lomme, een van onze meest geprezen Vlaamse actrices, en de Hartenspelers van HETGEVOLG.

“Met deze voorstelling willen we laten zien hoe plezierig mensen kunnen samenleven ondanks hun verschillen. Madame Rosa doet een appel op onze solidariteit. Omdat het een noodzaak is om lief te hebben.”

Spel: Chris Lomme en onze Hartenspelers.
Regie: Stefan Perceval.
Productie: HETGEVOLG

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De Theatergarage
Bouwhandelstraat 72
2140 Borgerhout

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 14 februari 2020
Prijs
Basistarief: 10,00 €
€ 10,0
Reservaties
Trefwoorden de theatergarage, theater, Stefan Perceval, Chris Lomme